P. Motiejūnas pripažino: didžiausia jo klaida tapo M. Schilleris

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pagaliau prabilo apie savo klaidas. Prieš Eurolygos dvikovą su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa Lietuvos čempionų klubo strategas spaudos konferencijoje atvirai įvardijo ekipos problemas ir būdus, kaip jas ketina spręsti. 

„Susižeidus J.Lauvergne'ui ir P. Jankūnui atsivėrė didelė skylė po krepšiais. Todėl dudodame šansą jam įrodyti, kad gali būti naudingas, kai karjerą baigs P. Jankūnas", - savo sprendimą pasirašyti sutartį su Regimantu Miniotu paaiškino P. Motiejūnas.

Pasak Kauno klubo vadovo, kol kas Lietuvos čempionai daugiau naujokų įsigyti neketina. 

- Kokios buvo padarytos didžiausios klaidos formuojant komandą?

- Jeigu buvo didžiausia klaida, tai – treneris. Po to seka E. Mudiay. Viskas dabartinėje situacijoje atrodo labai paprasta. Kol buvo komanda, kur buvo žaidėjai gavę Šaro muštro, treneriui buvo lengviau išsireikalauti, ko jis nori. Kada atėjo kiti žaidėjai, treneriui išsireikalauti nebepavyko. Matėme labai prastą pasirengimą sezonui - atrodė žaidėme vis prasčiau. E. Mudiay turėjo būti pagrindinis įžaidėjas, o M. Schilleris tas, kuris jį pripratina prie Europos krepšinio, o tas neįvyko.

– Kaip komanda jaučiasi pagaliau atsidaariusi pergalių Eurolygoje sąskaitą?

– Nuotaika pasikeitė. Tikrai baisu pagalvoti kas būtų, jei būtume nelaimėję. Kai laimi, pradedi labiau tikėti procesu.

– Buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis pastaruoju metu apie jus ne kartą pasisakė kritiškai. Ar su juo buvo kalbėta apie galimybę šiemet Kaune baigti karjerą?

– Su Jonu ryšys yra, kalbėjome apie jo galimybę žaisti „Žalgiryje“ tiek praėjusiais metais, tiek šiemet, bet sprendimai yra priimti. Joną pažįstu ne vienerius metus, nes kažkada kartu žaidėme, dirbome ir „Žalgiryje“, ir rinktinėje. Žinau, kad jis pleputis. Sako, kas yra ant liežuvio galo, bet anksčiau viskas likdavo mūsų virtuvėje. Dabar, kai viskas išeina į viešumą... Žinau jį, bet nemanau, kad kaip klubo vadovas turiu aiškintis, kodėl duodu ir neduodu kažkam šansą žaisti komandoje.

– Su treneriu M. Schilleriu susiklostė neeilinė situacija. Jis likęs Kaune ir čia pasiruošęs praleisti visą sezoną. Ar vis dar vyksta kontrakto nutraukimo procesas?

– Tai tikrai neeilinė situacija. Kalbėjau ir su agentais, nėra taip buvę, kad užsienietis liktų Lietuvoje neturėdamas darbo. Kažkaip keista. Derybos arba toks ping pongas su jo agentais vyksta, jaučiu, kad artėjame prie finišo.

– Kiek visi pasikeitimai lems klubo išlaidų didėjimą?

– Labai minimaliai. E. Mudiay kontrakto nutraukimas ir kitų dviejų žaidėjų pasirašymas finansiškai praktiškai neturėjo jokio nukrypimo nuo planuoto biudžeto. Aišku, M. Schillerio pakeitimas į Jure Zdovcą ir R. Minioto pasirašymas lems finansinį skirtumą, bet tai bus nedidelis procentas.

– Kas atsakingas už komandos komplektaciją?

– Geras klausimas ir jį keliu dažnai pats sau. Parašas ant sutarties yra mano atsakomybė, bet visada vadovaujamės logika, jog kartu su treneriu formuojame komandą ir jo žodis yra paskutinis. Anksčiau teko komplektuoti komandas be trenerio ir visada buvo kažkur užprogramuotas nesutarimas su žaidėju, kurį atsiveži be trenerio žinios. Su Francoisu Lemy nuolat kartu diskutuojame, kaip reikia daryti. Klaidų pasitako, neneigiame, kad jų buvo.

– Koks dabar klubo valdyme yra Arvydo Sabonio vaidmuo, nes jis turi klubo akcijų?

– Su Arvydu yra ryšys, bendravimas, bet priimant sprendimus jis man davęs pasitikėjimą. Nenoriu sakyti, kad jis "ne prie ko", bet sprendimų priėmime tvarkosi administracija.

– Ar Šarūnas Jasikevičius vis dar prisideda prie komandos reikalų?

– Kad jis turi daugiau informacijos nei visi kiti, tai šimtu procentų. Šaras yra mūsų žalgirietis ir neslėpsiu, kad padiskutuojame, bet kažkokio svaraus balso jis neturi. Paklausiu jo nuomonės, išklausau, bet nėra taip, kad kaip jis pasako, taip ir darom.

– Prieš sezoną kalbėjote apie Eurolygos "Top 8". Kokius tikslus komandai keliate dabar?

– Eurolygoje reikia pamažu kilti į viršų, o dabar svarbiausias niuansas – kovingumas. Norime į kiekvienas rungtynes eiti su mintimi apie pergalę, kad visi gerbtų „Žalgirį“. Be to, tikimės apginti LKL čempionų ir Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojų titulus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių