„Žalgirio“ treneris džiaugiasi sugrįžtančiais legionieriais, bet yra ir nerimo

Sugrįžtantys gynėjai Emmanuelis Mudiay ir Janis Strelniekas įkvepia daugiau pasitikėjimo Kauno „Žalgirio“treneriui Jure Zdovcui prieš Eurolygos dvikovą su Tel Avivo "Maccabi", bet nei Izraelyje, nei už kelių dienų Stambule su Eurolygos čempione Stambule „Anadolu Efes“ ekipa kauniečiams niekas pergalės negarantuoja.

„Izraelio komanda labai stipri savo aikštėje. Jų rezultatai nėra puikūs, ir treneris, ir žaidėjų sudėtis tikrai gera. Scottie Wilbekinas ir Jamesas Nunnally lemia jų puolimo veiksmus, imasi iniciatyvos, atlieka daug metimų, todėl turėsime skirti jiems pakankamai dėmesio“, – būsimąjį varžovą analizavo J.Zdovcas.

Slovėno treniruojamas "Žalgiris" po 5 turų dar nežino pergalės skonio, o "Maccabi" savo sąskaitoje turi 3 laimėjimus ir 2 nesėkmes.

Po antradienio susitikimovaržovas „Maccabi“ Eurolygos sezoną pradėjo sunkiai, tačiau dabar savo sąskaitoje turi 3 pergales ir 2 pralaimėjimus.

Penktadienį "Žalgirio", ilgam likusio be traumuoto pagrindinio "centro" Joffrey Lauvergne'o, laukiantis "Anadolu Efes" kol kas buksuoja - tik 1 laimėjimas ir 4 nesėkmės.

 

- Ar komanda jaučia įtampą dėl užsitęsusios pralaimėjimų Eurolygoje serijos?

– Aš nejaučiu, tikiu, kad ir žaidėjai supranta situaciją. Manau, kad komandos viduje atmosfera lieka gera ir tik komandinėmis pastangomis mes galime laimėti Tel Avive.

– Ko pasisėmėte iš praėjusios savaitės akistatų su Miuncheno "Bayern" ir LKL susitikimo su "Nevėžiu-Optibet"?

– Vis dar turime būti protingesni ir kietesni lemiamais momentais. Turime geriau dalintis kamuoliu, savotiškai išplėsti aikštelę, nes tai suteiktų daugiau galimybių laisviems metimams. Nežaidžiant traumuotiems krepšininkams, per tą savaitę galėjau geriau pažinti rungtyniavusius 8-9 žaidėjus.

– Prie "Maccabi" pastarosiomis dienomis prisidėjo pasveikęs aukštaūgis Ante Žižičius grįžo į rikiuotę. Ką jis suteikia varžovams?

– Jis "Maccabi" ekipai suteikia daug, nes yra pagrindinis jų vidurio puolėjas, ypatingai puolime. Kroatas yra augalotas (210 cm ūgio), tvirtas žaidėjas, padidinantis aukštaūgių rotaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių