Jonavos rebuso neišsprendęs D. Adomaitis liko sugėdintas „Neptūno“ pasirodymo

Dainius Adomaitis atnešė momentinę sėkmę į Klaipėdą, tačiau dabar „Neptūnas“ fiksuoja dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“ čempionate.

Savo aistruolius nuliūdinęs „Neptūnas“ 75:87 nusileido praretėjusiai Jonavos „CBet“. Pastarieji vertėsi be trenerio Virginijaus Šeškaus, Juano Palacioso, Justino Ramanausko ir 51 sekundę traumą patyrusio Kahlilo Thomaso.

Po susitikimo Adomaitis nevyniojo į vatą ir pasakė, kad toks žaidimas jo netenkina.

„Trumpas komentaras gali būti gėda, – spaudos konferencijoje sakė Adomaitis. – Gėda žaisti taip gynyboje ir pralaimėti antras rungtynes iš eilės tokiu pačiu stiliumi. Atrodo po „Dzūkijos“ ir peržiūrėjome vaizdo įrašus, ir pakalbėjome apie tuos dalykus. Atrodo, kad visi supranta, bet, deja, realybė kitokia. Nėra kito efektyvesnio dalyko, kaip darbas. Turime dirbti ties tuo ir turime kai kuriuos dalykus pakeisti, ypač gynybos sistemoje.“

– Jūsų varžovas Vitalijus Kozys sakė, kad „Neptūnas“ gal pavargęs buvo arba mažiau norėjo. Kaip jūs pats tą paaiškintumėte?

– Jeigu tu nenori žaisti krepšinio, tai reikia keisti profesiją.

– O apie nuovargį?

– Ne, nemanau, kad čia nuovargis. Tikrai tą žiūrime ir stengiamės žiūrėti. Turėjome žaidėjų, kurie grįžo po COVID-19 ir tų, kurie žaidė daugiau minučių. Krūvį stengiamės derinti taip, kaip reikia, kaip suprantame. Tačiau ne tame problema.

Faktas, kad iškritus Kahlilui Thomasui, išėjo Tomas Zdanavičius ir įmetė iš pikenpopo situacijų. Buvome priversti keisti gynybos sistemą. Paprasčiausiai jie mus įveikė vienas prieš vieną. Kada turime pražangų, nesugebame jų padaryti. Kada turime penkias pražangas, nusiunčiame juos penkis kartus mesti baudų. Tai – elementarūs dalykai. Tačiau mes turime su jais sėdėti, dirbti ir kito kelio nėra.

– Puolime varžovai turėjo pranašumą prieš jūsų lėtesnius aukštaūgius. Tačiau patys nepasinaudojote savo svoriu po krepšiu. Kodėl?

– 20 klaidų. Apie tai kalbėjome ir treniruotėje, ir žaidėme, kaip jie eina dvigubinti. Pirmoje pusėje tai pavyko kelis kartus įveikti, kaip norime. Tačiau pagrindinis dalykas buvo, kad mūsų aukštaūgiai nesugebėjo užsiimti pozicijų ten, kur mes norime. Kitas dalykas – gynėjai vėluodavo su perdavimais. Jie būdavo išmetami į užribį arba į kojas. 20 klaidų ir negali apie nieką daugiau kalbėti puolime.

– Kaip jums atrodo, kuris įžaidėjas geriausiai šiandien valdė komandą?

– Man patiko Adomas (aut. past. Sidarevičius). Jis tikrai treniruotėse labai stengiasi, tikrai nori įrodyti, kad vertas to laiko. Jis, manau, šiandien įrodė ir man, kaip treneriui, bus lengviau priiminėti sprendimus kitose rungtynėse. Jis duoda tai, ko reikia – presiją, komandos valdymą, supranta, ką reikia padaryti. Tai būtų vienas pozityvas iš šios dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių