K. Maksvytis – apie nuovargį ir primintą G. Krapiko taisyklę

Kauno „Žalgirio“ (9-1) krepšininkai po dvigubos Eurolygos savaitės Ispanijoje grįžo į vietinį frontą, kur iki pat rungtynių pabaigos privertė jaudintis tiek arenoje susirinkusius savo fanus, tiek Kazį Maksvytį ir visą trenerių štabą.

Po dramatiškos pergalės prieš Alytaus „Wolves“ (6-4) Maksvytis atrodė išsekęs, ką sufleravo ir užkimęs balsas.

Kauniečių vairininkas po rungtynių džiaugėsi pergale, bet ne auklėtinių žaidimu, akcentuodamas ir nuovargį.

„Sunkios rungtynės mums gavosi, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Manau, kad „Wolves“ šiandien žaidė neblogai, kietai, stengiasi išstumti mus iš situacijų, o mes nebuvome pasiruošę tokiam kontaktui.

Tokiose rungtynėse turi būti žymiai didesnis atsarginių žaidėjų indėlis, kadangi pagrindiniai krepšininkai per dvigubą Eurolygos savaitę turi didžiulį krūvį. Labai geras dalykas šiandien yra pergalė. Dėl viso kito galima ginčytis.“

Sunkios rungtynės buvo Lukui Lekavičiui, kuris per 11 minučių nepelnė nė taško ir surinko -5 naudingumo balus, o sezone taip pat nerodo stabilaus žaidimo. Maksvytis tikisi, kad toks gynėjo žaidimas yra laikinas.

„Tikiuosi, kad tai yra laikina stotelė. Trūko jo šviežumo ir Eurolygoje, kur susikūrė gerus metimus, bet prametė. Jis mums yra svarbus, užaštrina žaidimą puolime ir tikiuosi, kad greitai jis bus geresnis“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

– Ar jautėsi auklėtinių nenusiteikimas, ar tiesiog trūko jėgų?

– Ir tas, ir tas. Reikia pripažinti, kad „Wolves“ pademonstravo kokybišką krepšinį ir davė kontaktą. Kai nesame 100 procentų susikoncentravę, tai tos rungtynės tokios sunkios ir gaunasi.

– Arnas Butkevičius pabaigoje tarė ryškų žodį, ypatingai gynyboje. Ar jis dar sugeba jus nustebinti savo gynybiniais sugebėjimais?

– Ne. Jis šiandien antroje pusėje žaidė gerai. Arnas visada prižiūri pavojingiausius žaidėjus, žaidžia agresyviai. Buvo įvairių spekuliacijų, kad gal Arno nereikia, gal per daug panašūs su Edgaru (Ulanovu). Jūs patys matote, koks jis yra reikalingas komandai ir kaip atlieka savo darbą.

Sakėte, kad „Wolves“ žaidė neblogai. Ar buvo, kuo jie šiandien nustebino?

– Teko su jais žaisti prieš sezoną. Jie kažkiek pakėlė savo agresyvumą, daugiau naudoja spaudimo. Jie žaidė savo krepšinį, bet, be abejo, kad nustebino. Buvo rungtynėse ir įmetė 85 taškus.

– Kalbame apie žaidėjų krūvį, bet ir jums tai buvo trečias mačas per penkias dienas. Kaip sekasi tai atlaikyti? Atrodote šiek tiek užkimęs.

– Žinote, po dvigubų Eurolygos savaičių būna fizinis ir emocinis atoslūgis, o LKL komandos to nedovanoja, prieš „Žalgirį“ išeina žaisti visa energija. Šiandien nebuvome ta komanda, kokią esate įpratę matyti. Tikiuosi, kad tai tik nuovargio ženklai.

– Treneri, Gintaras Krapikas kažkada turėjo tradiciją „Žalgiryje“, kad kuomet kažkam būdavo skirta techninė pražanga, tas žaidėjas eidavo maudytis į dušą. Ar kai šiandien Krapikas gavo technišką pražangą, jūs neturėjote tokių minčių?

– Ne, mes tos taisyklės daugiau nebenaudojame. Kas būtų, jei geriausią žaidėją reikėtų išsiųsti į rūbinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pr.

Pr. portretas
šaunuolis iš Astravo pašonės! Neužmiršk išgerti jodo jau dabar, palengvės.

Na

Na portretas
Tie Žalgirio žali fanai šunys, šakalai. Užsijema politika šiukšles. O Žalgiris eurolygoje nepateks į astuntuka. To ir linkiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių