Košmarą nutraukęs „Žalgiris“ Eurolygoje atsidarė dešimtuoju bandymu

  • Teksto dydis:

Dešimtas kartas nemelavo – Kauno „Žalgiris“ (1-9) galiausiai išbrido iš pralaimėjimų liūno Eurolygoje.

Jure Zdovco auklėtiniai namuose 76:69 (20:9, 23:25, 17:15, 16:17) palaužė Atėnų „Panathinaikos“ (2-8) krepšininkus.

Rungtynes geriau pradėjo PAO, tačiau „Žalgiris“ atsakė spurtu 20:8 ir po Edgaro Ulanovo dėjimo paskutinę pirmojo kėlinio sekundę susikrovė 8 taškų persvarą (20:12).

Kaip užbaigė, taip ir pradėjo: Marekas Blaževičius pelnė 6 taškus, Tai Websteris pridėjo baudų metimus ir ne juokais užsikūrę žalgiriečiai antrojo kėlinio viduryje įgijo rekordinį – 14 taškų pranašumą (34:20).

Visgi prieš pertrauką svečiai sujudo. Vedamas Darylo Macono, kuris pataikė įspūdingą tritaškį su pražanga, PAO atsakė atkarpa 17:9 ir po Okaro White’o baudų metimų nukirpo deficitą daugiau nei per pus – iki 6 taškų (37:43).

Prieš pertrauką „Žalgiris“ prarado vieną kertinių savo krepšininkų – Artūrą Milaknį. Gynėjas stovėjo ant 45 laipsnių kampo ir stebėjo savo komandos ataką, tačiau žengęs žingsnį atgal užmynė ant teisėjo kojos bei kryptelėjo čiurną.

Visgi rūbinėje reabilituotas A. Milaknis sugrįžo ant parketo, o „Žalgiris“ toliau laikė iniciatyvą, o po Luko Lekavičiaus dvitaškio trečiojo kėlinio pabaigoje susigrąžino dviženklį pranašumą (60:49).

Likus 6 minutėms iki rungtynių pabaigos žalgiriečiai po spurto 7:0 turėjo dviženklį pranašumą (67:57), tačiau PAO nepasidavė, atsakė atkarpa 8:0 ir po Georgios Papagiannio dvitaškio kvėpavo kauniečiams į nugaras (65:67).

Tačiau „Žalgiris“ pergalės iš rankų nepaleido. Tyleris Cavanaugh smeigė tritaškį, Nielsas Giffey sumetė baudas, Edgaras Ulanovas nugara į krepšį pelnė taškus ir likus pusantros minutės šeimininkai turėjo 7 taškų pranašumą (74:67).

Per likusį laiką svečiai sugrįžimo surengti nesugebėjo, o tašką rungtynėse padėjo baudas šaltakraujiškai sumetęs E. Ulanovas (76:68).

„Aš vis dar negaliu patikėti, kad laimėjome, – po mačo kalbėjo J. Zdovcas. – Ačiū žaidėjams, juos slėgė didžiulis spaudimas. Apie tokią gerą gynybą kalbu kiekvieną dieną. Jeigu oponentui neleisime pelnyti 70 taškų, turėsime didelius šansus laimėti.“

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniavo E. Ulanovas, kuris per 24,5 minutės pelnė 11 taškų (3/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

„Tai į viršų, tai į apačią, – rungtynes komentavo Ulė. – Turėjome patogią dviženklę persvarą, nesugebėjome jos išlaikyti. Varžovai sumetė sunkius metimus, buvo taiklūs nuo baudų linijos. Buvo blogas momentas, tačiau mes išlaikėme iniciatyvą, rotavome ir komunikavome gynyboje. Tai buvo pagrindinis raktas į pagaliau iškovotą pergalę. Tikiuosi, kad žaisime dar geriau.“

Rezultatyviausias buvo su čiurnos trauma žaidęs Milas. Veteranas surinko 13 taškų (1/2 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), 2 atkovotus kamuolius ir 2 naudingumo balus.

PAO gretose sunkiai sulaikomas buvo D. Maconas, kuris pelnė 21 tašką (2/4 dvit., 3/6 trit., 8/10 baud.), atkovojo 6 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 5 sykius suklydo, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 13 (3/6 trit.), Tyleris Cavanaugh 12 (9 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 11 (3/3 dvit., 6 atk. kam., 22 naud. bal.), Marekas Blaževičius 10, Janis Strelnieks 9 (1/4 trit.), Mantas Kalnietis (1/5 trit., 5 rez. perd.), Zoranas Dragičius ir Nielsas Giffey po 5.

„Panathinaikos“: Darylas Maconas 21 (8/10 baud., 6 atk. kam., 5 kl., 23 naud. bal.), Ioannis Papapetrou 10 (1/8 dvit., 1/5 trit., 5/9 baud.), Howardas Sant-Roosas, Okaro White'as (1/4 trit.) ir Georgios Papagiannis (6 atk. kam.) po 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotų Lietuvių nebėra.

Patriotų Lietuvių nebėra. portretas
Komercija ne kokia ir pirkiniai neduoda reikiamo rezultato .

jis

jis portretas
ar čia tika man vienam taip atrodo, kad labai daug tikimasi iš Dragičiaus ir jį bandoma padaryti lyderiu komandos, bet visiškai nelimpa arba žmogus su tokia našta perdegęs? Kažkaip be jo komanda geriau žiūrisi.

RASEINIAI

RASEINIAI portretas
VALIO AUCAIDERIAI NUGALEJO AUCAIDERIUS VALIO MOTIEJUNAI:))))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių