Latvį į „Žalgirį“ atvedė sportinės ambicijos

  • Teksto dydis:

„Norėjau būti svarbesnis komandos žaidėjas“, – pasirinkimą užsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius paaiškino Rolandas Šmitas. 27-erių latvis prie naujosios ekipos prisidės kitą mėnesį, kai žalgiriečiai susirinks į pirmąją treniruočių stovyklą.

Prie „Žalgirio“ prisijungęs aukštaūgis iš Latvijos R.Šmitas nekantriai laukia pasirodymo aikštėje su žalios ir baltos spalvų marškinėliais. Įdomu, kad 207 cm ūgio krepšininkas pirmą kartą per dešimtmetį trunkančią karjerą rungtyniaus ne Ispanijoje.

Latvijos rinktinės narys nuo 2017 m. priklausė klubui „Barcelona“, kuriame pastaruosius du sezonus dirbo vadovaujamas Šarūno Jasikevičiaus. Tiesa, pirmąjį sutarties su katalonais sezoną žaidėjas praleido Fuenlabrados „Montakit“ ekipoje. Jos gretose puolėjas debiutavo Europos taurės varžybose ir gavo šio turnyro „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą.

Po sėkmingo sezono Fuenlabradoje R.Šmitas pravėrė „Barcelonos“ duris. Legendiniame Katalonijos klube latvis praleido keturis sezonus, debiutavo Eurolygoje ir rungtyniavo su pirmo ryškumo Europos klubų krepšinio žvaigždėmis.

Praėjusį sezoną Eurolygoje ant parketo jis praleisdavo vid. po 15 minučių, įmesdavo po 4,4 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir rinkdavo po 4,7 naudingumo balo. Ispanijos ACB čempionate latvio statistika buvo panaši: 15 minučių, 5,2 taško, 2,9 kamuolio ir 4,9 naudingumo balo.

„Buvau labai laimingas Barselonoje, tačiau sunku konkuruoti su tiek daug gerų krepšininkų vienoje komandoje. Rungtyniavau su bene geriausiais Europos žaidėjais. Norėjau jaustis svarbesne komandos dalimi ir gerinti savo žaidimą, todėl jaučiau, kad noriu pokyčių. Manau, kad Kaunas bus puiki vieta tobulėti“, – vylėsi R.Šmitas.

Latvis pasidalijo savo įspūdžiais su „Žalgiris Insider“ žiūrovais.

„Labai keista, – paklaustas apie jausmą persikėlus rungtyniauti taip arti gimtosios Latvijos, kalbėjo R.Šmitas. – Kad ir kaip būtų, jaučiuosi labai gerai, nes iki mano namų bus tik trys valandos kelio. Mano artimieji dabar galės dažniau atvykti manęs aplankyti. Be to, tai buvo geriausias sprendimas mano šeimai, kadangi Lietuva ir Latvija yra labai panašios šalys.“

R.Šmitas perdavė žinutę ir komandos sirgaliams.

„Esu labai laimingas būdamas čia ir padarysiu viską, kad žalgiriečiai laimėtų kiekvienas įmanomas rungtynes ir susigrąžintų titulus“, – tvirtino latvis.

Pokalbio metu aukštaūgis papasakojo apie savo stiprybes aikštėje, poziciją, kuri, jo nuomone, jam tinka geriausiai, atskleidė pomėgį žvejoti ir pasidalijo vasaros planais. Tarp jų buvo ir išskirtinis įvykis. Prieš atvykdamas į Lietuvą R.Šmitas vedė mylimąją Reičelą Bindę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių