Liublianoje „7bet-Lietkabelis“ užsitikrino vietą Europos taurės atkrintamosiose

  • Teksto dydis:

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ po pertraukos pratęsė kovas Europos taurės turnyre.

Trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Slovėnijos sostinėje Liublianoje 94:87  iškovojo pergalę prieš „Cedevita Olimpija“ ekipą. Panevėžiečiams ši pergalė, dėl geresnio tarpusavio santykio su Klužo Napokos klubu, leido užsitikrinti vietą pirmajame A grupės aštuonete ir Europos taurės atkrintamosiose.

Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo svečiai iš Lietuvos, jau per porą minučių po Kristiano Kullamaes tritaškio įgiję aštuonių taškų persvarą (2:10), kurią įpusėjus kėliniui iki dviženklės taikliu tolimu metimu padidino Gediminas Orelikas (7:17). Visgi šeimininkai neleido varžovams nutolti ir ketvirčio pabaigoje surinkę dešimt taškų be atsako po Yogi Ferrello tritaškio paskutinėmis sekundėmis išsiveržė į priekį (25:23).

Antrasis kėlinys prasidėjo apylyge kova – sužaidus tris minutes rezultatą išlygino Jamelo Morriso tritaškis (29:29), tačiau netrukus Marko Jeremičiaus ir Zorano Dragičiaus tolimi metimai vėl trūktelėjo į priekį savo komandą (35:29). Ketvirčiui artėjant prie pabaigos lygybę dar kartą atstatę po tritaškį paeiliui pataikę Orelikas ir Kullamae (37:37), bet kėlinį uždarė į Gabrieliaus Maldūno dvitaškį atsakęs Alenas Omičius (45:42), leidęs „Cedevitai Olimpijai“ pirmauti po dviejų kėlinių.

Po ilgosios pertraukos Slovėnijos klubui ir toliau pavyko išlaikyti nedidelį atotrūkį, kai įpusėjus trečiajam kėliniui Alenas Omičius pelnė keturis taškus iš eilės (57:51). Prasidėjus paskutinėms dviems trečiojo ketvirčio minutėms Manto Rubštavičiaus dvitaškis ir taiklus tolimas Stefano Peno metimas leido panevėžiečiams priartėti iki minimumo (64:63). Tritaškiu atsakė ir Dragičius, bet kitoje aikštelės pusėje savo šešioliktąjį tašką pelnė Kullamae ir vėl priartino svečius (67:65).

Ketvirtąjį kėlinį Liublianos ekipa pradėjo sėkmingomis atakomis, į kurias solidžiai atsakinėjo šešis taškus iš eilės pelnęs Nikola Popovičius (72:71), o Morriso ir Peno dvitaškiai bei Murausko tolimas metimas išvedė „7bet-Lietkabelį“ į priekį (72:78). Gerą svečių atkarpą pratęsė penki pelnyti taškai ir Morriso tritaškis, padidinęs pranašumą iki aštuonių (79:87). Prasidėjus paskutinėms dviems minutėms šeimininkus vėl priartino Muričiaus dvitaškis, Ferrello tolimas metimas ir Dragičiaus baudos metimas (87:91). Likus šešiolikai sekundžių Morrisas realizavo tik vieną baudos metimą (87:92), bet Muričius prametė iš toli ir svečiai pasiekė pergalę.

Artimiausias namų rungtynes „7bet-Lietkabelis“ žais kovo 12 d. (sekmadienį) – Panevėžyje svečiuosis Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, o kovo 22 d. atvyks Bursos „Frutti Extra“ iš Turkijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių