LKF pozicija: rekomenduojame nutraukti sportinius kontaktus su Rusija ir Baltarusija

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sureagavo į Rusijos karinę ataką Ukrainoje. Vydas Gedvilas viešai išplatino pranešimą, siųstą federacijoms nariams.

„Gerbiami Lietuvos krepšinio federacijos nariai, šiąnakt Ukrainoje prasidėję kariniai veiksmai tampa išbandymu visam demokratiniam pasauliui. Šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje reikalinga mūsų sutelktumas ir vienybė. Lietuvos krepšinio federacijos vardu, atsižvelgiant į Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje, rekomenduojame Jums nutraukti visus artimiausiu metu turėjusius vykti sportinius kontaktus su Rusijos ir Baltarusijos sporto subjektais. Vieningų veiksmų dėka padėsime kaimyninei šaliai kovoti su agresoriumi“, – rašė LKF prezidentas.

Kauno „Žalgiris“ inicijavo pokalbį su Eurolyga dėl situacijos Ukrainoje. Šiame turnyre varžosi trys Rusijos klubai: Kazanės UNIKS, Mariaus Grigonio atstovaujama Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ su Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku.

„Žalgiriui“ reguliariajame sezone liko sužaisti dvejas rungtynes Rusijoje: kovo 25-ąją – su CSKA ir balandžio 8-ąją – su „Zenit“.

„Šiauliai“ atšaukė penktadienį Saulės mieste planuotas Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) rungtynes su Krasnojarsko „Jenisej“.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė Bosnijoje ir Hercegovinoje su šeimininkais žais atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą mačą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas

vytautas portretas
Šaunuoliai, nutraukti visas draugystes su MOSKOLIAIS. Tegu putleris žaidžia su lavrovu. Bus labai smagu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių