LKL finale suspindusiam snaiperiui – nauja sutartis iš „Ryto“

Prie LKL čempionų titulo svariai prisidėjęs Lukas Uleckas susies savo ateitį su Vilniaus „Rytu“.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, 22-ejų marijampoliečio ir LKL čempionų derybos dėl naujo ilgalaikio kontrakto pasiekė finišo tiesiąją.

Ketvirtadienio vakarą tą pačią informaciją oficialiai patvirtino ir klubas.

„Liekant Vilniuje emocijos yra tikrai pozityvios, nes metus baigėme kaip čempionai, – kalbėjo antrą kartą čempionu tapęs Uleckas. – Sezono pabaigoje su sirgalių pagalba komanda parodė tvirtą charakterį ir visi išlikome kartu. Na, o dabar turime žiūrėti į priekį, nes mūsų laukia nauji metai ir nauja istorija.“

„Lukas yra vis dar jaunas ir tobulėjantis žaidėjas, kuris ėmėsi nemažai iniciatyvos finale ir tą rodo skaičiai. Žinome Luko stiprybes aikštelėje, todėl džiugu dėl pasiekto susitarimo ir kad toliau šį krepšininką matysime Vilniuje“, – teigė „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

2020 m. Uleckas iš Prienų „CBet“ į Vilnių persikėlė pagal trejų metų sutartį, kuri pernai buvo persirašyta iš naujo, o puolėjas po šio sezono tapo laisvuoju agentu.

199 cm ūgio žaidėjas iššovė pergalingame LKL finale su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuriame buvo antras rezultatyviausias ir antras naudingiausias čempionų krepšininkas.

Uleckas per penkerias rungtynes vidutiniškai rinko po 12,2 naudingumo balo ir nusileido tik MVP tapusiam Arnui Butkevičiui (vid. 15,6 naud. bal., 11 tšk.).

Rezultatyvumo vidurkis siekė 11,8 taško, o geriausiai finalo serijoje pasirodė Margiris Normantas (vid. 12 tšk., 12 naud. bal.).

Uleckas antrose serijos rungtynėse Panevėžyje surengė karjeros pasirodymą, kai sumetė 6 iš 7 tritaškių, pelnė 24 taškus ir surinko 30 naudingumo balų.

Bendra „Ryto“ žaidėjo sezono statistika LKL siekė 7 taškus, 2,1 atkovoto kamuolio ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo per 16 žaidimo minučių. Pataikymas iš toli – 40,6 proc. (52 iš 128).

FIBA Čempionų lygoje rodikliai buvo 4,6 taško ir 0,9 atkovoto kamuolio per 11 minučių.

2016-2019 metais Uleckas priklausė „Žalgiriui“ ir paskutinį sezoną pirmąkart tapo LKL čempionu.

„Rytas“ šią vasarą pasirašė sutartis su grįžusiu Martynu Echodu ir Gyčiu Masiuliu, taip pat turi kontraktus su Margiriu Normantu, Mindaugu Girdžiūnu, Gyčiu Radzevičiumi ir Jarvisu Williamsu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių