M. Kalnietis sirgaliams: Kalnas išeina iš „Žalgirio“, bet „Žalgiris“ iš Kalno neišeis niekada

  • Teksto dydis:

Ilgametis Kauno „Žalgirio“ gynėjas ir Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis atsisveikino su savo profesionalo karjera. Po paskutinių karjeros rungtynių gynėjas tarė paskutinį žodį visiems susirinkusiems „Žalgirio“ arenoje.

Priminsime, kad sekmadienį Kauno „Žalgirio“ (15/2) krepšininkai patyrė antrą pralaimėjimą „Betsafe–LKL“ čempionate. M. Kalniečio atsisveikinimo rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 76:80 (12:22, 26:21, 24:13, 14:24) nusileido Jonavos „Cbet“ (10/6) ekipai.

M. Kalnietis per savo karjerą sukūrė ne tik daugybę neužmirštamų epizodų aikštelėje, bet ir įsimintinų frazių, kurios nugulė ant šių marškinėlių!

Po paskutinių rungtynių krepšinio legenda neslėpė emocijų.

M. Kalnietis tarė paskutinį žodį visiems susirinkusiems „Žalgirio“ arenoje.

Paskutinės rungtynės

Susitikimo pradžioje dvitaškiais pasižymėjo Kevarriusas Hayesas ir Edgaras Ulanovas, bet varžovai buvo priekyje – 4:14. Reidą po krepšiu surengė M.Kalnietis, keturis taškus surinko Laurynas Birutis, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Rolandas Šmitas, bet komandas ir toliau skyrė dviženklis taškų skirtumas – 12:22.

L. Birutis pelnė dar du lengvus taškus iš po krepšio, Achille Polonara įmetė baudos metimą, L. Birutis įvertė dvitaškį su varžovo pražanga, o po du taškus pelnė E. Ulanovas ir R. Šmitas – 22:33. K. Hayesas surinko keturis taškus, R. Šmitas pasižymėjo septyniais, o Ignas Brazdeikis pirmą dvikovos pusę užbaigė taikliu vidutinio nuotolio metimu – 38:43.

Po pertraukos L. Birutis, A. Polonara ir I. Brazdeikis pasižymėjo dėjimais iš viršaus, A. Polonara dar pridėjo baudos metimą, I. Brazdeikis įmetė dvitaškį ir kauniečiai po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 47:45. I. Brazdeikis dar kartą sugrūdo kamuolį iš viršaus, E. Ulanovas surinko penkis taškus, Lukas Lekavičius ir M. Kalnietis taikliai metė iš toli, K. Hayesas įdėjo iš viršaus – 62:56.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje aikštės šeimininkai pralaimėjo atkarpą 0:9 ir vėl vijosi varžovus – 62:65. L. Birutis pelnė du taškus, E. Ulanovas realizavo du baudų ir pataikė dvitaškį, R. Šmitas įsirašė penkis taškus iš eilės, L. Lekavičius dar pataikė iš toli, bet komandai išsigelbėti nepavyko – 76:80.

„Žalgiris“: R.Šmitas 16, E.Ulanovas 14 (5 atk. kam.), L.Birutis 13, K.Hayesas 11, I.Brazdeikis 8 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 6, M.Kalnietis 5, A.Polonara 3 (6 atk. kam.), A.Butkevičius 0, K.Lukošiūnas 0, T.Dimša 0.

„Cbet“: G.Watsonas 19, D.Bičkauskis 14, J.Garrettas 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių