NKL čempionai veržiasi į LKL

„Žinoma, kad norime. Dėl to ir stengėmės, bet dabar jau ne nuo mūsų priklauso“, – į klausimą apie kelialapį į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) atsakė Mantas Ruikis. 36-erių klaipėdietis su „Gargždų“ komanda laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatą.

Pabaigtuvių staigmenos

M.Ruikis, buvęs Klaipėdos „Neptūno“, „Šiaulių“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gynėjas, šešerius metus ragavęs legionieriaus duonos Prancūzijoje, šiemet žibėjo Gargžduose.

Trečią sezoną Žemaitijoje rungtyniaujantis veteranas šiemet NKL pirmenybėse rinko solidžią statistiką – pelnė vidutiniškai 14,3 taško, atkovojo 4,3 kamuolio, atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pauliaus Juodžio treniruojami gargždiškiai NKL reguliarųjį sezoną užbaigė užėmę trečią vietą, o ketvirtfinalyje 3:0 eliminavo Kauno „Žalgirio“ dublerius.

Finalo ketverto turnyre Palangoje žemaičiai, anksčiau nė karto nekovoję dėl NKL trofėjų, pateikė iškart dvi staigmenas: pusfinalyje 57:54 parklupdė praeito sezono vicečempionus „Telšius“, o finale 77:73 – kitą favoritę Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

Taško dar nededa

600 tūkst. – tiek eurų, norint įgyvendinti LKL kriterijus, reikėtų surinkti „Gargždams“.

Per lemiamą mačą „Gargdžų“ laivą tempė veteranai: 13 taškų surinko naudingiausiu (MVP) finalo ketverto turnyro žaidėju pripažintas 36-erių buvęs „Neptūno“ gynėjas Mindaugas Stašys, 16 taškų pridėjo 35-erių Marius Runkauskas, o jo bendraamžis Simas Galdikas ir M.Ruikis pelnė po 8 taškus.

„Susidėjo viskas: noras, patirtis, meistriškumas. Kažkiek ir sekėsi, tačiau tokios pergalės ir susideda iš daugybės faktorių. Svarbiausia, kad Gargždų krepšinio ir NKL istorijoje atvertėme naują puslapį“, – komentavo M.Ruikis.

Po auksinės dvikovos buvęs „Neptūno“ vidurio puolėjas S.Galdikas pareiškė baigiąs žaidėjo profesionalo karjerą, o M.Stašys, atvirkščiai, pažadėjo ją tęsti. M.Ruikis teigė dar neapsisprendęs – kabinti sportbačius ant vinies ar dar ne.

Ieškos kitos arenos

Dėl savo ateities kol kas nėra tikras ir Gargždų klubas. NKL čempionai iškovojo kelialapį į LKL, tačiau ar pasinaudos teise žengti į Lietuvos krepšinio aukščiausią divizioną – kol kas neaišku.

Lyderis: K.Babkauskas – naudingiausias ketvirtą vietą užėmusio Kauno rajono „Atleto“ žaidėjas. / Evaldo Šemioto nuotr.

„Visi norime Gargždams istorinės galimybės, bet yra daug namų darbų, kuriuos klubas turėtų atlikti“, – teigė M.Ruikis.

Norint įgyvendinti LKL kriterijus, „Gargždų“ klubui teks surinkti bent 600 tūkst. eurų biudžetą. Šį sezoną tiek lėšų turėjo toli gražu ne visi LKL dalyviai, nes minimalaus biudžeto kartelė buvo žemesnė – 400 tūkst. eurų.

Be to, Gargždų krepšininkai turėtų rasti ir LKL reikalavimus tenkinančią areną. Senoji Gargždų salė nė iš tolo neatitinka kriterijų, o apie naujos arenos statybas dar tik svarstoma.

Tikėtina, kad pasiryžę kilti į LKL gargždiškiai laikinai žaistų Palangos arenoje arba Kretingos naujoje sporto salėje.


Rezultatai

Pusfinalis. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“–Kauno rajono „Atletas“ 81:59. L.Aukštikalnis 19 taškų, Ž.Šimonis 17, A.Urbonas 14 / R.Alijevas 16 taškų, K.Babkauskas 13 (5 klaidos).

Pusfinalis. „Telšiai“–„Gargždai“ 54:57. D.Rasys 14 taškų (3/6 tritaškių), O.Kaminskas 11 / M.Stašys 16 taškų (4 rezultatyvūs perdavimai), S.Galdikas 13 (9 atkovoti kamuoliai).

Dėl 3-ios vietos. „Telšiai“–„Atletas“ 85:79. D.Cegersas 21 taškas, M.Norkus 19, D.Rasys 12 / D.Bučas 16 taškų, E.Dimša ir K.Babkauskas (8 rezultatyvūs perdavimai) po 15.

Finalas. „Gargždai“–„Sūduva-Mantinga“ 77:73. D.Romančenka 17 taškų, M.Runkauskas 16, M.Stašys 13 (6 rezultatyvūs perdavimai) / A.Urbonas 18 taškų, Ž.Šimonis 16, Š.Beniušis 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių