Nukraujavę „Gargždai“ krito neatlaikę „Wolves“ tempo

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) autsaiderių statuso atsikratyti nepavyksta „Gargždams“ (1-11).

Gargždiškiai Alytuje krito prieš „Wolves“ (8-4) – 82:96 (26:24, 18:30, 16:21, 22:21).

Komandos lygiai žaidė kiek ilgiau nei kėlinį. Antrojo pradžioje penkis taškus per vieną pelnė Arnas Beručka, pataikę tritaškį su pražanga, o po netaiklaus baudos metimo pats atsikovojęs kamuolį ir pasižymėjęs iš po krepšio. „Vilkus“ tai įkvėpė pirmajam spurtui, leidusiam truktelėti į priekį 40:34. 

Vėliau praraja tarp komandų tik augo, o Ado Juškevičiaus tritaškis persvarą pavertė triuškinania (64:46). Svečiams kiek stabilizavus situaciją A. Beručka pakabino kamuolį Ahmadui Caveriui, kuris dėjimu vėl gniuždė „Gargždus“ – 85:63.

Rimas Kurtinaitis į aikštę galiausiai metė ir Tomą Pačėsą jaunesnįjį bei Juaną Gomezą de Liano. Lietuvis netruko atsidaryti tritaškiu (88:64), o filipinietis iš toli pasižymėjo tik prasidėjus paskutinei mačo minutei.

J. Gomezui de Liano tai buvo debiutas ant „Betsafe-LKL“ parketo – anksčiau jis spėjo sužaisti ketveriose Citadele Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) rungtynėse.

„Wolves“ atakoms užtikrintai dirigavo A. Caveris, per 27 minutes pelnęs 20 taškų (5/7 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 1/1 baudos metimo), atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, perėmęs ir praradęs po 2 kamuolius, sau ir varžovams uždirbęs po 3 pražangas bei surinkęs 23 naudingumo balų.

„Gargždai“ rungtynes pasitiko gerokai nukraujavę – komandai padėti negalėjo Mantas Ruikis, Marius Runkauskas ir Aurimas Urbonas, debiutui pasiruošti nespėjo Ty'us Gordonas. Šias spragas kamšyti teko ir 18-mečiui Kristupui Umantui, kuris pasirodydavo gynyboms kėlinių pabaigose.

„Gargždai“ turnyro lentelėje ir toliau lenkia tik Prienų „Labas GAS“ (0-12), o „Wolves“ dalinasi 3–6 vietas su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ (8-4), Jonavos „CBet“ (8-4) ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (8-4).


Šiame straipsnyje: LKLAlytaus WolvesGargždai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių