P. Motiejūnas – apie patobulėjusius žaidėjus ir P. Jankūną administracijoje

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė pasirodymą 2021–2022 m. Eurolygos sezone. Paskutinėje dvikovoje žaliai balti po pratęsimo nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ bei pergale pažymėjo veterano Pauliaus Jankūno karjeros pabaigą turnyre.

Po karštos dvikovos su daugkartiniais Serbijos čempionais Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku susėdo pakalbėti apie svarbiausius Eurolygos sezono akcentus bei atsakė į prenumeratorių klausimus.

P. Motiejūnas pokalbyje užsiminė, kad P. Jankūnas jau yra ruošiamas darbui „Žalgirio“ administracijoje nuo vasaros, tačiau „Žalgirio“ vadovas nori, kad komanda užtikrintai užbaigtų visą sezoną.

„Faktas, kad yra užduotis pabaigti šitą sezoną. Kalbėjome su komanda – tai, kad baigėsi Eurolyga, nereiškia, kad galime du mėnesius atostogauti. Reikia pabaigti LKL reguliarųjį sezoną gerai, kad išsaugotume pirmą vietą, kurios klausimas yra trapus. Turime laimėti LKL. Paulius tą patį žino. Net, kai baigėsi tos rungtynės, prie rūbinės jam priminiau, kad to nepamirštų“, – tvirtino P. Motiejūnas.

Žalgiriečiai Eurolygoje per 28 sužaistas įskaitines reguliariojo sezono rungtynes iškovojo 8 pergales. Ir turnyre dar gali pakilti iš paskutinės vietos, jeigu abu pralaimėjimus per likusias dvejas sezono rungtynes patirs Atėnų „Panathinaikos“. P. Motiejūnas tvirtino, kad sezono vertinti gerai negalima ir jis pasigedo didesnio žaidėjų kovingumo.

„Sezonas Eurolygoje buvo prastas. Norėjosi, kad kuo greičiau jis baigtųsi. Ta paskutinė pergalė yra vyšnia ant tos krūvos, bet ne torto, tos krūvos, kurią patys padarėme. Džiaugiuosi, kad pabaigėme taip sėkmingai dėl Pauliaus. Tą patį sakiau ir Vitorijoje, kad turime susikaupti dėl Pauliaus. Labai smagu, kad fanai pajuto tą emociją, kad galime kautis ir laimėti. Man komanda šį sezoną nebuvo tokia, kurią pačiam malonu stebėti. Tai ne „Žalgiris“. Nesijautė tikro „Žalgirio“, kokį ir norisi matyti“, – kalbėjo „Žalgirio“ direktorius.

Ieškodamas pozityvių dalykų P. Motiejūnas išvardino atskirų žalgiriečių pasirodymą turnyre bei tvirtino, kad dalis krepšininkų pagerino savo žaidimą lyginanti su sezono pradžia.

„Pozityviau galima šiame Eurolygos sezone vertinti Mareką ir Karolį, kad abu gavo šansus, parodė, jog gali žaisti. Tai – vienintelis pliusas. Pliusas yra, kai tu matai ir ant tos komandos gali statyti ir eiti į priekį. Dar pliusas – kai pasižiūri atskirai tuos žaidėjus – patobulėjęs Tyleris Cavanaugh, Joshas Nebo, kur vienu metu atrodė, kad pasirašėme blogus žaidėjus, bet jie ėjo į priekį. Lukas turėjo puikų sezoną, Ulią sugebėjome atgaivinti“, – aiškino P. Motiejūnas.

Klubo direktorius pakomentavo ir viešojoje erdvėje pasirodžiusias naujienas apie naująjį Kauno klubo trenerį. P. Motiejūnas kol kas tokios informacijos nepatvirtino.

„Žinau, kad klausimų apie Kazį Maksvytį visi turės. Mes visada laikomės tos pačios pozicijos. Dabar treneris – Jure Zdovcas, o derybų nekomentuojame. Tą naujieną paskelbėme ne mes. Kai mes paskelbsime, galėsime ir lįsti giliau apie Kazį ar kitą trenerį“, – aiškino „Žalgirio“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių