Žalgiriečių rekordas: aštuntas žygis į KMT finalą

„Mums, treneriams, patinka, kai komandos tokiu būdu iškovoja pergales“, - prisipažino Kazys Maksvytis. Jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT)  turnyro pusfinalyje 77:66 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir rytoj kausis finale.

Titulą ginantys kauniečiai nuo savo oponentų pabėgo antrajame ketvirtyje, kuomet surengė spurtą 12:0 ir prieš pertrauką susikrovė apčiuopiamą pranašumą (38:29). Trečiajame kėlinyje skirtumas tarp komandų išliko panašus, tačiau lemiamo ketvirčio pradžioje Nenado Čanako auklėtiniai priartėjo iki 5 taškų (50:55). Vis tik galingą atsaką pateikęs „Žalgiris“ vėl spurtavo, susikrovė dviženklę persvarą ir daugiau savo pranašumu suabejoti neleido.

Rezultatyviausias laimėtojų gretose – Lukas Lekavičius, pelnęs 16 taškų. Naudingiausiai rungtyniavo netoli trigubo dublio likęs Edgaras Ulanovas – 12 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, net 9 rezultatyvūs perdavimai bei 21 naudingumo balas.

Pralaimėtojams po 14 taškų surinko Jamelas Morrisas ir Gyorgy Golomanas.

Citadele KMT finale dėl turnyro trofėjaus bei 40 tūkst. eurų piniginio prizo žalgiriečiai sekmadienį susigrums su Jonavos „CBet“ krepšininkais, kurie savo pusfinalyje netikėtai parbloškė Vilniaus „Rytą“. Antrosios vietos laimėtojams atiteks 25 tūkst. eurų.

Sostinės ekipa – panevėžiečių varžovė kovoje dėl bronzos. Trečiosios vietos savininkams atiteks 15 tūkst. eurų, o ketvirtąją vietą užėmusiai ekipai – 10 tūkst. eurų.

„7bet-Lietkabelis“: Gyorgy Golomanas ir Jamelas Morrisas po 14, Gabrielius Maldūnas 8, Vytenis Lipkevičius ir Kristianas Kullamae po 7, Nikola Popovičius ir Mantas Rubštavičius po 6.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16, Rolandas Šmitas 13, Edgaras Ulanovas ir Ignas Brazdeikis po 12, Laurynas Birutis ir Tomas Dimša po 7, Arnas Butkevičius 6.

„Labai sunku žaisti prieš „Žalgirį“, kai tritaškius pataikai tik 29 procentų taiklumu. Tuomet turi nepriekaištingai atlikti kitus dalykus. Turėjome tuščių minučių antrajame ketvirtyje, nors sugrįžome, bet svarbiais momentais sužaidėme prastai. „Žalgiris“ neduoda daug šansų pasitaisyti. Norime susitelkti mačui dėl bronzos, nes medaliai yra mūsų tikslas“, - dėstė Panevėžio komandos vairininkas Nenadas Čanakas.

„Įtampa kaustė abi komandas, bet vėliau prisitaikėme prie sąlygų ir prie varžovų. Geros gynybos dėka susikrovėme pranašumą antrajame kėlinyje ir taip nutiesėme tiltus į pergalę. Finale bus visai kitokios rungtynės. „Lietkabelis“ turi griežtas gynybos taisykles, o Jonava gudriai nutraukinės derinius ir reikės rinktis kitokią taktiką“, - aiškino K. Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuba

Kuba portretas
Lietkabelis ne toks, koks buvo praėjusiais metais..nėra to atsidavimo, lipimo ant lentos..tas racionalumas nepersistengti labai matosi..ne tie susirinkti į komandą..gaila
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių