J. Zdovcas po debiutinės pergalės: tai buvo labai sunki atkarpa

„Dramblio iš musės nedarysiu“, - kuklinosi Jure Zdovcas. Slovėnas pagaliau galėjo pasidžiaugti pirmąja komandos pergale Eurolygos turnyre.

„Žalgirio“ krepšininkai po devynių pralaimėjimų serijos savo aikštėje 76:69 patiesė Atėnų „Panathinaikos“, ir nors vis dar lieka Eurolygos dugne, turi šansų pabėgti iš paskutinės vietos.

"Mums tai buvo labai sunki atkarpa. Dramblio iš musės po šios pergalės nedarysiu, bet turime kuo pasidžiaugti", - kalbėjo J. Zdovcas.

– Kiek ši pergalė nuima psichologinės įtampos ir spaudimo komandai?

–  Mums tai yra svarbu, bet už kelių dienų bus nauja istorija. Įtampa, aišku, buvo didelė, bet rungtynės seka rungtynes.

– Ar šį kartą vėl pasiteisino Tylerio Cavanaugh perstūmimas į vidurio puolėjo poziciją? Ar esate patenkintas Mareko Blaževičiaus progresuo?

– Mėgstu "penktus numerius", kurie gali išplėsti aikštelę. Ypač, kai turime du panašaus stiliaus tikrus vidurio puolėjus. mačo pradžioje Tyleriui buvo sunku tvarkytis su Jehyve Floydu, tačiau antroje rungtynių dalyje sulėtinome žaidimą ir mūsų taktika pasiteisino. Tai buvo viena iš priežasčių, padėjusi išsiropšti iš duobės pabaigoje. Marekas irgi dirba gerai, bet matau dar daug erdvės tobulėjimui. Jis gerai perduoda kamuolį, pataiko iš vidutinio nuotolio. Kuo daugiau įvairovės jis mums pasiūlys, tuo daugiau minučių gaus ant parketo.

– Kiek jums pavyko pagerinti gynybą, kuri LKL mače su Vilniaus „Rytu“  buvo tragiška?

– Nesame stiprūs gindamiesi individualiai, tad turime vieni kitiems padėti. Pavyzdžiui, E. Ulanovas ginasi tikrai gerai, nes jis "skaito" žaidimą, nevengia kontakto. Kartais žaidėjai ima dvejoti, bet tokiose situacijose reikia kietumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Tokiu atveju sakoma ,dramblio is muses nedarysiu, o ne taip kaip jus parasete ponas Lukai Katiliau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių