Po nesėkmingos savaitės – Eurolygos čempionų egzaminas

Toli gražu ne pati smagiausia praeita savaitė verčia Kauno „Žalgirį“ su dviguba energija nugyventi šią. Tačiau šiandien kauniečius sausakimšoje „Sinan Erdem“ arenoje priims Eurolygos čempionas Stambulo „Anadolu Efes“, dar labiau motyvuotas vytis atkrintamųjų varžybų traukinį.

Sezono sūpuoklės

Beviltiškas pralaimėjimas išvykoje Atėnų „Panathinaikos“ (65:89), kiek apkartusios Manto Kalniečio išlydėtuvės akistatoje su Jonavos „CBet“ nuleido ant žemės žalgiriečius. Jei praeitą savaitę Kazio Maksvyčio vaikinams atrodė ranka pasiekiama net Eurolygos lyderių pozicija, šią jau reikia galvoti apie išlikimą stipriausiųjų aštuonete.

Kauniečiai į Stambulą išvyko nusiteikę parsivežti revanšą prieš „Anadolu Efes“. Šį sezoną smarkiai banguojantys turkai praėjusį gruodį Kaune driokstelėjo kaip ir dera tikriems Eurolygos čempionams – 86:60. Tiesa, rikiuotėje nuo kauniečių jie vis dar atsilieka dviem pergalėmis.

„Tai nebuvo labai blogos mūsų rungtynės. Varžovai įmetė sudėtingų metimų, pataikė net atakų pabaigose. Jie įgavo pasitikėjimo ir mums nusviro rankos, – prisiminė K. Maksvytis. – Jie mums yra nepatogus varžovas su daug žaidimo du prieš du – vadinamųjų pikenrolų, pikenpopų ir izoliacijos krepšinio. Su jais reikia žaisti kantriai ir neiti į taškų lenktynes. Jie patys daug įmeta, bet daug ir praleidžia.“

Turkai įsibėgėja

Nors turkai šiemet Eurolygoje laimėjo tik dvejas rungtynes iš penkių, jų sąskaitoje buvo iškalbinga pergalė (80:75) išvykoje prieš „Barcelona“.

Žalgiriečių vairininko nuomone, dabar yra ne pats palankiausias metas pastoti kelią Turkijos vicečempionams, nes, sulaukę pasveikusių kertinių žaidėjų, jie akivaizdžiai įsibėgėja.

Būtent traumos ir šlubavusi gynyba, K. Maksvyčio nuomone, prilaikė „Anadolu Efes“ nuo šuolio į lyderių gretas.

„Kol kas jie nežaidžia savo čempioniško žaidimo, bet visi laukia, kada jie tai pradės daryti. Šiuo metu sugrįžo visi pagrindiniai jų žaidėjai. „Anadolu Efes“ – labai talentinga komanda puolant. Tai neparankus varžovas, metantis daug tritaškių, žaidžiantis vienas prieš vieną ir improvizuojantis“, – analizavo jis.

Anot trenerio, Stambulo komandos lyderiai lieka tie patys kaip ir čempionišką sezoną.

Puolime kamuolys dažnai atsiduria atakuojančiojo gynėjo Shane’o Larkino rankose, kuris pastaruoju metu vėl pastebimai atsigauna. Svarbų vaidmenį starto penketą atlieka universalusis puolėjas Willas Clyburnas, o nuo suolo kyla vienas geriausių Europos krepšininkų Vasilije Micičius.

Gynėjas – tvirtesnis

Paklaustas, ar patiems žalgiriečiams pavyko išsiaiškinti pagrindines pastarųjų pralaimėjimų priežastis, K. Maksvytis giliai nesikapstė.

„Akivaizdžių priežasčių nėra, yra tik smulkūs dalykai. Turime nedidelių traumelių, tam tikrose rungtynėse buvo ir motyvacijos stoka. Tačiau stipri ne ta komanda, kuri visada laimi, o ta, kuri atsitiesia po pralaimėjimų. Mes turėjome vieną dieną pasikeisti arklius ir jojame toliau“, – sakė jis.

Apmaudžiai pralaimėtą (76:80) M. Kalniečio palydėtuvių mačą su Jonavos „CBet“ praleido Dovydas Giedraitis. Gynėjas po ligų ir traumų tik neseniai buvo grįžęs į aikštę, o dabar yra labai reikalingas „Žalgirio“ taktinėse schemose, nes traumą dar gerą savaitę gydysis kitas gynėjas Isaiah Tayloras.

„Su Dovydu viskas tvarkoje. Jau su „Panathinaikos“ jis buvo mestas į ugnį. Čia galbūt buvo ir trenerių kaltė, nes jis nebuvo pasiruošęs. Jis sunkiai persirgo virusu, bet dabar jau turėjo gerą treniruotę ir yra geresnės formos nei rungtynėse su „Panathinaikos“, – ramino K. Maksvytis.


Turnyro lentelė

1. „Olympiakos“  14  7  +178

2. „Real“  14  7  +128

3. „Fenerbahce“  13  8  +66

4. „Barcelona“  13  8  +54

5. „Monaco“  13  8  –4

6. „Baskonia“  12  9  +43

7. „Žalgiris“  12  9  –14

8. „Maccabi“  11  10  –5

9. „Valencia“  11  10  –38

10. „Anadolu Efes“  10  11  +72

11. „Partizan“  10  11  +5

12. „Crvena zvezda“  10  11  –43

13. „Bayern“  9  12  –33

14. „Virtus“  9  12  –65

15. „Panathinaikos“  8  13  –77

16. ASVEL  8  13  –86

17. ALBA  6  15  –59

18. „Emporio Armani“  6  15  –122


Šiame straipsnyje: Anadolu EfesŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Beda

Beda portretas
Dimsa,Lukosiunas visiskai nemoks varytis ,tai jiems gal geriau sahmatais žaisti,beda, kokios treniruotes toks ir varymas ir zaidimas. Pandos ir tos greitesnes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių