Požiūrį į I. Brazdeikį pakeitęs K. Maksvytis: jis buvo vienas iš tų, kuris žaidė iki galo

Turbūt nedaugelis tikėjosi tokio Lietuvos rinktinės starto. Latvijos rinktinė antroje pusėje dominavo prieš mūsiškius beveik visose aikštelės vietose ir iškovojo daugiau nei įtikinamą pergalę (70:52).

 

Labiausiai akį rėžė taškai iš antrųjų šansų – 26:2 latvių naudai. Prieš rungtynes atrodė, kad Lietuvos rinktinė turi pranašumą po krepšiu, tačiau rungtynių eigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis – mūsiškiams nepavyko užatakuoti varžovų ant ūselio, o latviai vieną po kito ėmė kamuolius lietuviams nuo galvų.

Negana to, lietuviai ketvirtajame kėlinyje niekaip negalėjo užpulti, pataikyti vos 2 metimai iš 14. Viso to rezultatas – pralaimėjimas 18 taškų skirtumu (52:70).

„Kontrolinių rungtynių blynas prisvilo, – po mačo sakė rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Kažkiek turime logišką paaiškinimą, kodėl taip nutiko. Sportuojame nuo ketvirtadienio – nepilną savaitę. Latviai pradėjo treniruotis šiek tiek anksčiau. Jų vyr. treneris prisijungė nuo birželio 16 dienos, tai komanda atrodo daugiau treniruota. Daug ką pasako taškai iš antrųjų šansų. Jie įmetė 26, mes – 2.

Didžiąją rungtynių dalį mes nei keitėmės, nei stepoutinome, kad turėtume kažkokią persvarą. Trečiajame kėlinyje puolime patys matėte, kad nelabai gerai atakavome jų gynybą, nevaikščiojo kamuolys. Toks vaizdas, kad nebuvome pakankamai aštrūs ir galbūt pasikliovėme tritaškiais metimais, trūko agresyvumo. Viskas susidėjo į vieną.“

Šviesulys visame liūdname kontekste buvo Ignas Brazdeikis. Puolėjas savo debiutinėse rungtynėse buvo geriausias rinktinės žaidėjas, kuris per 22 minutes pelnė 13 taškų (3/6 dvit., 2/2 trit., 1/1 baud.), atkovojo 7, prarado ir perėmė po 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus prasižengė, išprovokavo 2 pražangas bei sukaupė 18 naudingumo balų.

Orlando „Magic“ žaidėjas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias visoje Lietuvos komandoje.

Po mačo Maksvytis įvertino savo auklėtinio pasirodymą.

„Gerai, jis buvo vienas iš tų, kuris žaidė iki galo ir kai kažkas nesigavo, individualiu meistriškumu bandė užbaigti atakas. Manau, kad neblogai“, – trumpai atsakė strategas.

Vėliau darbėniškis pripažino, jog treniruočių stovyklos metu išryškėjo ir kiti dalykai, susiję su Brazdeikiu.

„Šiek tiek pasikeitė požiūris į jį. Iš pradžių galvojau, kad jis yra 3-4 numeris, bet dabar matau jį kaip 2-3. Jis labiau trečias numeris, bet taip pat gali žaisti ir su kamuoliu. Gana kietas gynyboje, gali dengti kelias pozicijas“, – pasakojo treneris.

– Ketvirtajame kėlinyje pataikėte vos 2 metimus iš 14. Kad nebuvote aštrūs, čia galbūt gynėjams priekaištas?

– Varžovai gynėsi agresyviai, gynėjai turėjo nusimesti perdavimus, bet buvo nemažai situacijų, kuomet jie gynėsi žemai. Manau, kad dėl puolimo nemaža kaltė tenka gynėjams.

– Daug kamuolių nusiėmė varžovų lengvieji ir sunkieji krašto puolėjai. Kuo tai galima paaiškinti? Ar tai yra nusiteikimo skirtumai?

– Tai yra stovyklos pradžia, tai kažkiek akcentavome. Visus kamuolius jie susirinko pranašumo situacijose. Per Arną Veličką nuėmė kamuolį jų aukštaūgiai. Tai pagrinde buvo geras matchupas, daug individualių pastangų iš varžovų pusės ir fiziškumas.

– Kokios Igno stipriosios savybės gali padėti šiai rinktinei?

– Puolime jis turi daug savybių, galbūt neturi vienos išreikštos. Nėra tik metikas, ar tik veržiasi. Kairiarankis, bet gerai veržiasi į abi puses, kartais į dešinę net daugiau. Ignas gali mesti tritaškį, gali kartais net ir apačioje (po krepšiu) sužaisti prieš fiziškai silpnesnį varžovą. Gynyboje jis turi kietumo. Manau, kad jis paliko neblogą įspūdį ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis bus mums paspirtis.

Kiek rimta yra Vytenio Lipkevičiaus trauma?

– Nėra labai rimta pėdos trauma. Šiandien nedidelę traumą gavo ir Arnoldas Kulboka. Kadangi tai yra kontrolinės rungtynės, nesinori ir toliau traumuoti žaidėjų.

– Rungtynių planas griuvo po ilgosios pertraukos ar iki jos?

– Manyčiau, kad pirmoje pusėje mačiau rezervo. Reikėjo susirinkti kamuolius, reikėjo įmesti metimus iš po krepšio ir būtume priekyje. Antroje pusėje pritrūko šviežumo ir gynyboje, ir puolime. Nesusikalbėjome, varžovai išsimetė tritaškius, tęsėsi varžovų nuimti kamuoliai. Labai retas skirtumas ties taškais iš antrųjų šansų – 26:2.

– Arnoldas Kulboka susižeidė trečiajame kėlinyje. Kokia yra jo situacija?

– Kol kas nespėjau išsiaiškinti. Matėsi, kad nikstelėjo čiurną. Kontrolinės rungtynės, nesinori traumuoti žaidėjų. Nusprendėme jo neleisti, kol nėra aišku. Pirminis vaizdas, kad tai nesunki čiurnos trauma.

– Po ilgesnės pertraukos ant parketo sugrįžo Marius Grigonis. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Mariaus žaidimas buvo panašus į komandos. Pirmoje pusėje geriau, antroje gal šiek tiek pavargo, išsimušėme. Tam ir yra tokios rungtynės, kad įeitume į ritmą. Matome, kad tam reikia laiko.

– Per ilgąją pertrauką Marius apšilinėjo su nugaros masažuokliu. Ar yra kažkokių problemų?

– Ne, jis turi specialų prietaisą, kuris duoda impulsus ir šildo nugarą. Čia yra jo įprasta rutina.

– Kokias išvadas reikia pasidaryti prieš kitas rungtynes sekmadienį?

– Fiziškumas, kamuoliai, puolime įžaisti geriau kamuolį, susirasti geresnes progas.

– Matėsi, kad lietuviai išsimušė po kontaktinės kovos. Latviai metė beveik dvigubai daugiau baudų. Ar teisėjavimas kėlė klausimų?

– Gal ir buvo šiek tiek, bet nesinori visko nuversti ant teisėjų. Turbūt kokius 5 taškus jie pridėjo, kaip ir būna su namų komanda, bet jie buvo fiziški, mes patys išsimušėme, kartais patys kvailai prasižengėme, kai turėjome bonusą. Manau, kad turime prisitaikyti žaisti ir tokiomis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
gerai bent kad jau krapika pasiruosimui ir per langus turesime ...

taigi

taigi portretas
idomu ar tas grazulis,ne musu petro sunus,na labai panasus.nors komentatoriai keistai kirciavo jo pavarde,bet vistiek panasus,o petras juk ne bereikalo masinas tik latvijoj nuomuojasi.gal kas zinot?

Lt jau neturi nei treneriu,nei krepsininku??

Lt jau neturi nei treneriu,nei krepsininku?? portretas
Mest liurbius lauk,nedaryt gedos,ir nemetyt pinigu,luzeriu islaikymui..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių