R. Miniotą praradęs J. Zdovcas stebisi UNIKS žaidimo stiliumi

Kauno „Žalgiris“ po apmaudaus pralaimėjimo per pratęsimą su „Monaco“ neturi laiko liūdėti – jau ketvirtadienį skrendą į Kazanę, kur rytoj pratęs Eurolygos dvigubą savaitę mūšiu su vietos UNIKS.

Per Europos taurę į Eurolygą grįžęs Rusijos klubas šiuo metu yra vienas karščiausių, iškovojęs šešias pergales per septynerias rungtynes, o vakar nepalikęs vilčių Maskvoje lygos favoritei CSKA.

Prieš laukiančią išvyką žalgiriečių vairininkas Jure Zdovcas turėjo blogų naujienų – treniruotės metu traumą patyrė Regimantas Miniotas.

„Deja, bet jis turi problemų su ranka, ką tik ją susitraumavo per treniruotę. Pažiūrėsime, kas nutiko, bet netikiu, kad jis galės skristi su mumis į Kazanę“, – „BasketNews“ sakė J. Zdovcas.

Kalbėdamas apie varžovus, slovėnas negailėjo gražių žodžių, išskirdamas jų gynybą ir pažymėdamas, jog toks jų žaidimo stilius stebina.

„Kazanė pastaruoju metu žaidžia gerai, turi pasitikėjimą, solidžiai atrodo gynyboje, rotuoja. Būtent nuo gynybos jie įgauna pasitikėjimo puolimui ir dabar yra pergalių kelyje. Jų pasirodymai stebina daug žmonių ir mums tai bus labai sunkus mačas. Stengsimės išgyvendinti savo vakarykštes klaidas, žaisti kiečiau, protingiau. UNIKS – kitokia komanda nei „Monaco“, bet bandysime parsivežti pergalę“, – „BasketNews“ pasakojo J. Zdovcas.

– Prieš sezoną UNIKS atrodė kaip talentinga puolimo komanda, bet dabar jie žudo varžovus gynyba. Ar jus stebina toks varžovų žaidimo stilius?

– Taip. Jie pradėjo blogai, bet stebėjau daug jų rungtynių, jie rizikuoja gynyboje ir kažkaip sugeba čia sėkmingai atrodyti. Tai suteikia jiems didelį pasitikėjimą.

– Turite problemų puolime, kuomet varžovai keičiasi ginamaisiais. Kas galėtų būti raktas į sėkmę prieš tai penktadienį?

– Mes dirbame ties tuo paskutinėmis dienomis, vakar puolimas buvo geras. Turime būti pasiruošę, sutinku, kad jie daug keičiasi ginamaisiais, yra agresyvūs pikenroluose. Turime būti protingi, kantrūs ir atrasti silpnų vietų. Nebus lengva, mes tai žinome, bet visa tai galime kontroliuoti, jei patys gerai ginsimės.

– Kalbant apie varžovų puolimą, jie turi tris taškų rinkėjus – Mario Hezonja, Lorenzo Brownas ir Isaiah Canaanas. Kuris iš jų, jūsų nuomonę, yra svarbiausias UNIKS puolime?

– Visi trys yra puikūs taškų rinkėjai. Brownas galbūt daugiau mėgsta veržtis, bet taip pat pataiko iš statinių padėčių ir turi charakterį. Hezonją pažįstu labai gerai, niekada nežinosi, ką jis padarys ir iš kur atakuos. Canaanas taip pat yra metikas ir gali veržtis, koncentruosimės į juos tris, bet jie turi 10 žaidėjų. Reikia būti fiziškesniems, vakar turėjome gerų momentų, bet varžovai pataikė sunkių metimų.

– Vakar šeši „Žalgirio“ žaidėjai žaidė daug minučių. Ar planuojate duoti daugiau žaidimo laiko Zoranaui Dragičiui, Tai Websteriui, Nielsui Giffey, Mantui Kalniečiui ir kitiems penktadienį?

– Ant popieriaus, taip, žinoma. Kuomet planuojame laiką dvigubai savaitei, apie tai galvojame, bet galiausiai norime laimėti pirmąsias rungtynes. Gaila, to padaryti nepavyko. Vakar mažiau žaidę krepšininkai turėjo stipresnę treniruotę, kad išliktų ritme ir juos tikrai naudosime daugiau rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių