Rezultatas tenkino, bet priekaištų pažėrė

„Esame patenkinti pergale, bet nepatenkinti savo žaidimu", – atsiduso Kazys Maksvytis. „Betsafe-LKL“ čempionate jo auklėtiniai išvykoje 91:80 įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir išsaugojo lygos lyderių pozicijas.

19-ąją pergalę šalies pirmenybėse kauniečiai įsirašė išsikapstę iš gilios duobės. Po ilgosios pertraukos jie nuo „Neptūno“ atsilikinėjo dviženkliu skirtumu. Kauniečiai 23-ąją savo akistatą LKL čempionate pradėjo aktyviai. Šešis taškus dvikovos pradžioje surinko Rolandas Šmitas, keturis pridėjo Lukas Lekavičius, tačiau įpusėjus kėliniui teko vytis varžovus – 10:13. Dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo Ignas Brazdeikis, šešis taškus pelnė Laurynas Birutis, o po du įmetė Tomas Dimša ir Edgaras Ulanovas – 23:17.

T.Dimša du kartus taikliai atakavo iš toli, dvitaškį įvertė L.Birutis, o po Achille Polonaros tritaškio komandas skyrė dešimt taškų – 34:24. Tiesa, per likusias šešias kėlinio minutes žalgiriečių puolimas įstrigo, vos du taškus įmetė L.Lekavičius, o komandas skyrė tik taškas – 36:35.

Tašką nuo baudų metimo linijos po pertraukos pridėjo L.Birutis, bet labai greitai kauniečiams teko vytis varžovus – 37:48. Dvitaškiu pasižymėjo E.Ulanovas, baudų metimais taškus rinko T.Dimša ir R.Šmitas, keturis taškus iš eilės įsirašė Arnas Butkevičius, dar keturis surinko E.Ulanovas, dvitaškį su varžovo pražanga pataikė L.Birutis, o kėlinio pabaigoje dvitaškius sumetė Karolis Lukošiūnas ir L.Lekavičius – 58:68.

Tris tritaškius smeigė ir baudos metimą pataikė L.Lekavičius, tritaškį pridėjo ir R.Šmitas, A.Polonara pasižymėjo dvitaškiu ir „Žalgiris“ jau pirmavo – 76:70. R.Šmitas pelnė dar penkis taškus, iš toli taikliai metė E.Ulanovas ir K.Lukošiūnas, dvitaškiu pasižymėjo A.Polonara, o T.Dimša įdėjo iš viršaus ir įtvirtino pergalę – 91:80.

„Žalgiris“: R.Šmitas 19 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 18, T.Dimša (6 atk. Kam.) ir L.Birutis po 12 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 11 (4 rez. perd.), A.Polonara 7 (7 atk. kam.), K.Lukošiūnas 5, A.Butkevičius 4, I.Brazdeikis 3, K.Hayesas ir D.Giedraitis taškų nepelnė.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 20, A.Wiley 16, N.Mineikis 13.

„Gerai žaidėme tik ketvirtą kėlinį, o norėtųsi, kad visas 40 minučių“, - sakė K. Maksvytis.

Treneris neslėpė pretenzijų aikštę tuščiomis palikusiam komandos aukštaūgiui Kevarriusui Hayesui. Šis amerikietis per 14 min. nė karto nemetė į krepšį.

„Ne pirmą kartą turime jo motyvacijos problemų dėl LKL, požiūris į kiekvienas rungtynes turi būti rimtesnis“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Kauniečiai lieka lygos lyderiais, o „Neptūnas“ su 10 pergalių ir 13 nesėkmių rikiuojasi septintas iš 12-os ekipų.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirisNeptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fan

Fan portretas
Go Neptunas !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių