Š. Jasikevičius sulaukė N. Calatheso sugrįžimo: aikštėje turėtų pasirodyti jau ketvirtadienį

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį Eurolygoje „Barcelona“ susitiks su Kazanės UNIKS ekipa, o artėjančiame mače Šarūnas Jasikevičius jau galės registruoti Nicką Calathesą, praneša „Mundo Deportivo“.

Praėjo du mėnesiai nuo paskutinio įžaidėjo pasirodymo Eurolygoje. Pastarąjį kartą N. Calathesas rungtyniavo lapkričio 17 d. mače su Maskvos CSKA, kai patyrė šlaunikaulio traumą.

Išsigydęs traumą 32-ejų metų graikas prieš Naujuosius metus užsikrėtė koronavirusu, tad jo sugrįžimas dar labiau atitolo.

„Jis yra vienas geriausių gynėjų Europoje. Nickas yra nepaprastai geras rezultatyvių perdavimų meistras ir atsidavęs gynybai“, – neseniai Eurolygos pranešime apie auklėtinį sakė Š. Jasikevičius.

Senojo žemyno čempionate N. Calathesas šį sezoną renka po 8,4 taško, 5,7 rezultatyvaus perdavimo, 5,2 atkovoto kamuolio, 13,1 naudingumo balo per vid. 24 minutes.

Iškritus iš rikiuotės graikui, daugiau minučių aikštėje gavo pasireikšti Nicolasas Laprovittola ir Rokas Jokubaitis.

Lietuvis su N. Calathesu aikštėje vid. praleisdavo 15,4 minutės ir rinko po 5,9 taško, 2,5 rezultatyvaus perdavimo, ir 6,4 naudingumo balo.

Iškritus graikui, jo minučių kiekis vid. padidėjo iki 22,8 minutės – 10,8 taško, ​​4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 12,5 naudingumo balo.

„Calathes duoda patarimų visiems. Aš iš jo mokausi“, – Ispanijos leidiniui „Mundo Deportivo“ sakė Jokubaitis.

Esant N. Calathesui, per 10 Eurolygos rungtynių N. Laprovittola vid. žaidė 15,4 minutės ir pelnė po 5,8 taško, atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 5,4 naudingumo balo.

Per 10 rungtynių be graiko jis aikštėje vid. praleido po 24,5 minutės ir pelnydavo po 12 taškų, atlikdavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 14,4 naudingumo balo.

Katalonai Eurolygoje su 16 pergalių ir 4 pralaimėjimais išlieka vienvaldžiais turnyro lyderiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių