Šešiolikmetis D. Kazakevičius profesionalo karjeros sieks „Brose“ klube

  • Teksto dydis:

Ilgametis Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinis Danas Kazakevičius krepšinio aukštumų sieks Bambergo „Brose“ organizacijoje.

204 cm ūgio šešiolikmetis 2021-2022 m. sezone žais NBBL (U19 Vokietijos lyga) ir ProB pirmenybėse (trečiasis Vokietijos divizionas).

Šių metų „BasketNews“ perspektyviausių šešiolikmečių dešimtuke Kazakevičius užėmė šeštąją poziciją. Visą reitingą galite skaityti čia.

Nuo pirmos klasės, iš viso devynerius metus SKM marškinėlius vilkėjęs aukštaūgis šiuo metu daugiausiai rungtyniauja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Danas pradėjo stypti į viršų maždaug 13-14 metų. Tada atsirado rimta koncentracija, požiūris į darbą. Man patinka jo darbo etika ir linkiu jam kuo didžiausios sėkmės Vokietijoje“, – kalbėjo pastaruoju metu D. Kazakevičių treniravęs Karolis Čyžius.

„Anksčiau ar vėliau visi palieka savo lizdą ir Kazakevičiui šis laikas atėjo dabar. Organizacijos vardu linkiu jam visokeriopos sėkmės. Lauksime jo grįžtant sustiprėjusio ir ginant Vilniaus bei Lietuvos garbę“, – sakė SKM direktorius Mindaugas Noreika.

Su „SKM-I Vilniaus duonos“ komanda D. Kazakevičius praėjusiame Moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezone iškovojo U16 čempionato sidabro medalius. Per 27 min. puolėjas vidutiniškai pelnydavo 15 taškų, atkovodavo 10 kamuolių atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 23 naudingumo balus (pirmas rodiklis komandoje).

Vienas perspektyviausių savo kartos žaidėjų nuolat patekdavo į jaunimo rinktinių sudėtį ir atstovaudavo Lietuvai tarptautiniuose turnyruose.

SKM auklėtinis praėjusią vasarą kartu su Lietuvos U16 rinktine FIBA Iššūkio turnyre iškovojo antrąją vietą ir pateko į kitąmet vyksiantį U17 pasaulio čempionatą.

– Kaip sekasi pritapti naujoje šalyje, kultūroje, komandoje? – skm.lt paklausė D.Kazakevičiaus.

– Pritapti sekasi gerai, kadangi Lietuvoje mokiausi vokiečių kalbą. Komandoje visi žaidėjai priėmė gerai, visi palaikome ir padedame vienas kitam.

– Kas Vokietijoje ir pačioje „Brose“ organizacijoje palieka didžiausią įspūdį?

– Įspūdį palieka trenerių darbas, kaip kiekvienoje treniruotėje iš tavęs reikalauja 120 proc. sunkaus darbo. Taip pat labai patinka trenerių noras padėti.

– Kodėl nusprendei išvykti į Bambergą?

– Nuotoliniu būdu ir toliau mokysiuosi Lietuvos mokykloje. Išvykti nusprendžiau todėl, nes norisi išbandyti save naujoje aplinkoje, pažaisti kitokį krepšinį ir priartėti prie profesionalaus krepšinio.

– Ar tenka bendrauti su pagrindinės vyrų komandos žaidėjais ir treneriais?

– Taip, teko bendrauti su Martinu Gebenu. Jis tikrai labai geras žmogus ir malonu atvykus į naują aplinką rasti lietuvių. Teko bendrauti ir su pagrindinės komandos treneriais, kurie pasveikino prisijungus prie „Brose“.

– Kokie tavo prisiminimai apie SKM organizaciją, komandos draugus ir trenerius?

– Prisiminimai labai geri. Niekada nepamiršiu pirmųjų treniruočių pas pirmąjį trenerį Vytautą Zapalskį. Jaučiu dėkingumą ir kitiems treneriams, kurie prisidėjo prie mano augimo ir geresnio žaidimo. Karolis Čyžius suteikė labai daug pamokų ir žinojo, kad galiu viską daryti geriau, todėl reikalaudavo viską atlikti kaip įmanoma geriau. Atletinio rengimo treneris Ugnius Savickas praėjusią vasarą labai padėjo man sustiprėti tiek iš atletinės, tiek iš psichologinės pusės.

– Kokius tikslus sau keli artimiausią sezoną?

– Tikslai paprasti – gerinti įgūdžius ir meistriškumą, siekti gerų rezultatų.

– Kokie žaidėjai tau yra pavyzdžiai, į kuriuos nori lygiuotis?

– Labiausiai patinka Domantas Sabonis. Taip pat dėl savo šuolio galimybių patinka Zionas Williamsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių