Šiaulių komandoje patirtį kaups akademijos auklėtinis

  • Teksto dydis:

„Šiaulių-7bet“ vyrų krepšinio komanda būsimame „Betsafe-LKL“ sezone registruos 17-metį krepšinio akademijos „Saulė“ ir Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinį Kajų Leliuką.

Praėjusiame sezone 203 cm ūgio puolėjas žaidė Šiaulių KA „Saulė-SG“ komandoje Regionų krepšinio lygos (RKL) B divizione ir buvo rezultatyviausias komandoje, vidutiniškai per rungtynes pelnydavęs po 16,1 taško. Taip pat jis atkovodavo po 6,5 ir perimdavo po 1,7 kamuolio, taip pat atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Moksleivių krepšinio lygoje K.Leliukas buvo vienas ryškiausių U17 čempionato žaidėjų. Prieš trejus metus dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos organizuojamame projekte „Talentų karta“, vėliau buvo pakviestas į šalies jaunimo U16 rinktinę.

„Vienas iš klubo tikslų, kad mūsų komandose, tiek vyrų, tiek moterų, matytume kuo daugiau mūsų mieste užaugusių krepšininkų ir krepšininkių. Kajus – vienas ryškiausių savo kartos jaunųjų žaidėjų šalyje, todėl privalome prisidėti prie jo ugdymo. Aišku, šiame etape jam visų pirma svarbiausia pasinaudoti galimybe mokytis treniruotėse iš aukšto lygio krepšininkų, o tada laukti savo šanso. Būsimame sezone jis turės dvigubą licenciją, todėl reikalingą tobulėjimui žaidimo laiką gaus RKL lygoje“, – apie K.Leliuko perspektyvas kalbėjo klubo direktorius Donatas Slanina.

„Šiaulių-7bet“ komandos naujojo sezono sudėtyje yra Donatas Sabeckis, Eimantas Stankevičius, Ernestas Jonkus, Jonas Elmore‘as, Martynas Varnas, Danielis Baslykas, Paulius Danusevičius, Isaiah Armwoodas, Arminas Urbutis, Giedrius Staniulis, Jonas Paukštė ir Kajus Leliukas.

Šiauliečiai rugsėjo 7-8 dienomis dalyvaus draugiškame turnyre „Girskio taurė 2021” Kėdainiuose. Pirmąją jo dieną pusfinalyje „Šiauliai-7bet” susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių