Sužeisto žvėries laukiantis J. Zdovcas – apie Eurolygos sensaciją ir kūrėjų trūkumą

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę užbaigs antruoju namų maču – penktadienį Lietuvos čempionai priima Kazanės UNIKS.

Rusijos klubas į Kauną atvyksta supykęs – trečiadienį jie patyrė pažeminimą, 53:81 išvykoje pralaimėję Berlyno ALBA.

Būtent tai prieš dvikovą akcentavo žalgiriečių vairininkas Jure Zdovcas, kuris ir pats tikisi geresnių rungtynių iš savo auklėtinių, nei jos buvo antradienį.

„UNIKS sužaidė labai prastą mačą puolime vakar ir čia bus sužeistas žvėris. Jie darys viską, kad tai nepasikartotų, bet mes patys stengsimės žaisti daug geriau gynyboje, nei tai darėme prieš Tel Avivo „Maccabi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas.

„Žinome juos labai gerai, jie iškovojo gerų pergalių, yra atletiška komanda, su daug individualiai stiprių žaidėjų“, – pratęsė J. Zdovcas.

Penktadienį slovėnas nesitiki turėti papildymo iš antradienį nežaidusių žmonių – Manto Kalniečio, Josho Nebo ir vėl skausmus per rungtynes pajutusio Janio Strelnieko.

„Aš jų neskaičiuoju, pažiūrėsime su Nebo, bet turime pakankamai žmonių priekinėje linijoje. Rytoj dėl jo spręsime treniruotėje, o abu gynėjai dar tikrai negalės žaisti. Liekame su dviem kūrėjais, bet kiti žaidėjai turės padėti, – pasakojo J. Zdovcas. – Nesame čia, kad kurtume problemas, turime jas spręsti. Turime prisitaikyti ir gerai gintis.“

– Kiek UNIKS rungtynės Berlyne padėjo ruošiantis rytojaus rungtynėms?

– Jie pralaimėjo tris mačus paeiliui, bet daugelį stebino pirmoje sezono pusėje. Daug komandų turi blogų dienų, turime pamiršti jų trečiadienio rungtynes ir pirmiausia galvoti apie save. Neturime daug laiko treniruotėms, bet privalome pagerinti savo žaidimą.

– Po šios UNIKS pralaimėjimų atkarpos, ar vis dar matote UNIKS kaip atkrintamųjų komandą?

– Sezonas ilgas, daug rungtynių, pakilimų ir nuosmukių. Jie dabar yra tokioje vietoje, kad drąsiai gali galvoti apie atkrintamąsias.

– Atrodo, jog pagrindiniai žmonės UNIKS puolime yra Lorenzo Brownas ir Mario Hezonja. Kas yra svarbiausia juos dengiant?

– Žiūrint į skaičius, taip, dar yra Isaiah Canaanas, kuris turėjo sunkias rungtynes trečiadienį. Jis yra dvikovą keičiantis žaidėjas. Iš Lorenzo ir Hezonjos gali tikėtis lyderystės, bet jie turi žaidėjų, kurie gali iššauti, kaip paskutinėse rungtynėse buvo su Jamesu Nunnally.

– Johnas Brownas šį sezoną yra didžiausia Eurolygos sensacija. Ką galite pasakyti apie netradicinį jo žaidimo stilių ir kur jis yra labiausiai pavojingas?

– Jis viską daro aikštėje ir Brownas man tikrai patinka. Jis žaidžia per dvi pozicijas, gynyboje niekada nepasiduoda ir jo būna visose vietose. Taip pat ir puolime kartais jis turi įspūdingų mačų. Jis negalvoja apie taškus, bet daro daug kitų gerų dalykų.

– Turėjote kelias treniruotes ir rungtynes su Joffrey Lauvergne'u. Ką jis prideda komandai ir kaip su juo keičiasi žaidimo filosofija puolime?

– Dar stipriai nesikeičia. Įprastai, kai grįžti po traumos, sužaidi pirmą mačą solidžiai, bet tada šiek tiek krenti į apačią. JoJo neabejotinai yra svarbus mums žaidėjas, jis sunkiai dirba kiekvieną dieną, o aš turėsiu prie jo prisitaikyti ir pažiūrėsime, ką reikės mums keisti puolime, žaidžiant su Lauvergne'u.


Šiame straipsnyje: Jure ZdovcasKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu kokie

Nu kokie portretas
Bus kurejai, kai aplinkui asistentai nieko bendro neturintys su krepsiniu ir statytiniai žinomu zmoniu toks ir rezultatas .Gauna fiksuota atlygi kuris visiskai nepriklauso nuo zaidimo ar tu moki varytis ar nemoki,ar pataikysi ar nepataikysi Atlyginimas tas pats. Va toks ir rezultatas nulinis .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių