Užtrukusius krepšininkus išstūmė badmintonas

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ vakar sostinėje aiškinosi LKL aukso žiedų likimą, o bronzinėje serijoje galutinis taškas bus padėtas šį vakarą. Lemiame mūšyje Jonavos „Cbet“ kibs į atlapus Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

Neatlaikė spaudimo

„Bijojau šitų rungtynių“, – prisipažino „Cbet“ komandos vairininkas Virginijus Šeškus. Jo auklėtiniai trečiadienį galėjo perrašyti LKL istoriją, bet neiškovojo pirmojo medalio Jonavos krepšinio istorijoje.

„Visi šnekėjo apie bronzą, kad tai – istorinis pasiekimas ir pan. Jaučiau, kad žaidėjai buvo pasiruošę užbaigti seriją, bet viskas išėjo atvirkščiai“, – dėstė V. Šeškus.

Jonavos krepšininkai ketvirtosiose serijos rungtynėse namuose 55:75 krito prieš svečius iš Panevėžio. Serijoje dabar lygybė 2:2, tad prireiks lemiamų rungtynių, kurios vyks šiandien.

Žinant, kad šioje serijoje visas ketverias rungtynes laimėjo išvykoje žaidusi komanda, „Cbet“ šansai išplėšti bronzą atrodo realūs.

Atsisakė namų pranašumo

Tiesa, paskutinis serijos mačas vyks ne Panevėžyje, o Šiauliuose. „Lietkabelis“ namų arenoje rungtynių žaisti negalės dėl ten vyksiančio badmintono turnyro.

Virginijus Šeškus./ Organizatorių nuotr. 

Mums tai yra pranašumas, nes Šiauliuose laimėjome KMT varžybų sidabrą.

„Manau, mums tai yra pranašumas, nes Šiauliuose laimėjome KMT varžybų sidabrą. Jeigu ateis žiūrovų, jie palaikys mus. Reikia žaisti“, – optimizmo neprarado V. Šeškus.

Ketvirtosiose rungtynėse gynybos sistemą pakeitęs Nenadas Čanakas dar iki ilgosios pertraukos galėjo mėgautis puikiu savo komandos spurtu – 43:29. Vėliau panevėžiečiai ramiai nužygiavo iki triuškinamos pergalės. Nugalėtojams daugiausia taškų įmetė Jamelas Morrisas – 23. Gyorgy Golomanas pelnė 14 taškų, atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir finišavo su 25 naudingumo balais.

„Gerai sužaidėme gindamiesi, buvome susikaupę. Galėjome priimti geresnius sprendimus puldami, šiek tiek pritrūkome papildomų perdavimų, bet svarbiausia, kad sugebėjome atsigauti po nesėkmės Panevėžyje ir iškovoti pergalę išvykoje“, – pabrėžė N. Čanakas.

Pasirinko vedlį

„Betsafe-LKL“ pirmenybių ketvirtfinalyje kritęs Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubas ėmėsi permainų trenerių štabe. Uteniškiai išsiskyrė su vyriausiuoju treneriu Donaldu Kairiu ir iškart rado jam pamainą.

Artėjantį sezoną Aukštaitijos klubą treniruos Lietuvoje jau dirbęs specialistas iš Serbijos Oliveris Kostičius. Su 50-mečiu strategu sudaryta vienų metų sutartis.

Praeityje O. Kostičius yra dirbęs Lietuvoje. 2010–2013 m. specialistas iš Serbijos ėjo Kauno „Žalgirio“ komandos asistento pareigas – buvo Aco Petrovičiaus, Ilio Zouro, Aleksandro Trifunovičiaus ir Joano Plazos talkininku. Kartu su laikinosios sostinės klubu O. Kostičius triskart kėlė „Betsafe-LKL“ čempionų taurę.

2014 m. serbas pradėjo dirbti Miuncheno „Bayern“ klube, kur treniravo jaunimo komandą, o nuo 2018 m. tapo pagrindinės komandos vairininko asistentu. Po permainų „Bayern“ trenerių štabe 2020 m. O. Kostičius perėmė pagrindinės ekipos vadžias ir vadovavo jau vienuolikai rungtynių Eurolygoje.


Statistika

Jonavos „Cbet“–Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ 55:75 (18:23, 11:20, 15:16, 11:16). Jonavos arena, 2 200 žiūrovų. Serija 2:2.

„Cbet“ daugiausia taškų pelnė: G. Watsonas 13, J. Garrettas 8, A. Majauskas 7, G. Huskičius 6, D. Bičkauskis, V. Šulskis ir E. Šeškus po 5.

„Lietkabelis“: J. Morrisas 23, G. Golomanas 14 (3 atk. kam., 7 išpr. praž., 25 naud. bal.), K. Kullamae 12, P. Murauskas 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių