„Žalgirio“ dubleriai pamokė Vilniaus „Ryto“ jaunimą

„7bet-NKL“ pirmenybių ketvirtfinalyje žais Kauno "Žalgirio" jaunimas, o Vilniaus "Perlo Energijos" kolektyvui sezonas baigėsi jau aštuntfinalio etape. Kauniečiai trečiose aštuntfinalio rungtynėse 77:50 sutriuškino svečius iš sostinės ir seriją iki trijų pergalių laimėjo sausu rezultatu.

"Darbas nebaigtas, bet vilniečiai gali nustebinti. Juk kartais metimai krenta pro šalį, o kartais gali sukristi į krepšį", - saviškius po antrųjų aštuntfinalio rungtynių perspėjo Titas Sargiūnas.

Vieno kauniečių lyderių perspėjimus jo komandos draugai išgirdo ir nusprendė nerizikuoti. Trečiajame mače jie svečiams iš sostinės nepaliko nė menkiausio šanso. Tiesa, "Perlas Energija" labai nenorėjo sezoną baigti taip anksti, tad ir Kaune priešinosi atkakliai. Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgiris-2“ turėjo tik vieno taško persvarą, bet tuomet ėmė didinti atotrūkį. Nedas Montvila ir Mantas Rubštavičius pataikė iš toli ir „Žalgiris-2“ įgijo 7 taškų pranašumą (39:32).

Paskutiniame ketvirtyje M. Rubštavičius, Matas Repšys bei Dovydas Butka smeigė po tritaškį ir taip „Žalgirio“ dubleriai susikrovė 18 taškų pranašumą (61:43).

„Žalgiriui-2“ gretose daugiausia taškų pelnė ir naudingiausia žaidė Liutauras Lelevičius 13 taškų (3/4 trit., 7 atk. kam.) ir 21 naudingumo balas. Mantas Rubštavičius pridūrė 11 taškų (5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.), Titas Sargiūnas 9 (5 rez. perd., 4 kld.), Dovydas Butka 8.

„Perlui Energijai“ daugiausia taškų įmetė: Jokūbas Rubinas 11 (0/7 dvit., 3/6 trit., 4 rez. perd.), Augustinas Kiudulas ir Rokas Jocius po 9, Modestas Babraitis 7.

Ketvirtfinalyje jaunieji žalgiriečiai serijoje iki 3 pergalių susitiks su „Gargždų“ klubu. Pirmosios rungtynės Gargžduose numatytos kovo 30 d. Vilniečiams NKL sezonas jau baigėsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių