„Žalgirio“ užduotis – nesugadinti šventės kapitonui

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje apsilankys šimtai, o gal ir tūkstančiai Paulių Jankūnų. Taip nuotaikingai Lietuvos krepšinio lygos mažojo finalo rungtynėse bus pagerbtas vienas klubo simbolių. 38-erių žalgiriečiui tai bus turbūt paskutinis karjeros mačas namų tvirtovėje.

Išlydės iškilmingai

Trečiasis „Betsafe-LKL“ čempionato bronzinės serijos susitikimas „Žalgirio“ kapitonui bus ypatingas. Kauno ekipai serijoje su „Šiauliais-7bet“ pirmaujant 2:0 yra nemenka tikimybė, kad tai bus paskutinis P.Jankūno pasirodymas savo sirgalių akivaizdoje. Jei žalgiriečiai laimės šįvakar ir birželio 3 d. Šiauliuose, serija į Kauną daugiau nebegrįš.

Žinodami tai, klubo vadovai nutarė neatidėlioti ir jau pirmadienį surengti karjerą baigiančio P.Jankūno pagerbimo ceremoniją. „Žalgirio“ arenos lankytojai, skatinami vilkėti su P.Jankūnu susijusią atributiką, išvys specialiai „Žalgirio“ legendai paruoštą rungtynių pristatymą. Su komandos kapitonu bus susiję pertraukėlių metu vyksiantys žaidimai. „Žalgirio“ arenos parketas taip pat turės naujų detalių, o pagrindiniu šio renginio akcentu taps visų ekipos krepšininkų marškinėliai, kuriuos puoš būtent veterano pavardė.

Tiesa, didžiausias įspūdingos P.Jankūno karjeros minėjimo renginys vyks artėjantį sezoną, kai Paulius jau vilkės klubo sporto vadovo kostiumą. Per pirmąsias „Žalgirio“ Eurolygos sezono namų rungtynes jo lauks iškilminga ceremonija.

Įamžino ir prancūzą

P.Jankūno atminimas, greta Arvydo Sabonio ir kitų garsenybių, yra įamžintas ir Kaune esančioje „McDonald’s“ žvaigždžių alėjoje. Prieš mačą su „Šiauliais“ joje apsilankę „Žalgirio“ krepšininkai pasveikino naują garbingo sąrašo narį. Jubiliejiniu 20-uoju žalgiriečiu, kurio delno įspaudas papuošė alėją, tapo prancūzas Joffrey Lauvergne’as. Vidurio puolėjas per du sezonus Kaune dukart tapo Karaliaus Mindaugo taurės laimėtoju, naudingiausiu finalo ketverto žaidėju, LKL čempionu ir dabar kaunasi dėl bronzos medalių.

30-metis 211 cm ūgio legionierius savaitgalį šešiais taškais prisidėjo prie antrosios saviškių pergalės 90:85. P.Jankūnas pridėjo aštuonis taškus.

Išvykoje žaidę Kazio Maksvyčio auklėtiniai netruko pabėgti nuo šiauliečių 15 taškų skirtumu (34:19), bet po ilgosios pertraukos smuko į duobę. Vėliau taškas į tašką vykusių rungtynių pagrindinis laikas baigėsi Donato Sabeckio tritaškiu ir baudos metimu, išlyginusiu rezultatą – 80:80. Ekipoms apsikeitus nesėkmingais antpuoliais, mūšis persikėlė į pratęsimą, kuriame jau dominavo svečiai.

Mūšiai dėl aukso

Nugalėtojams naudingiausiu žaidėju tapęs Edgaras Ulanovas pelnė 16 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Artūras Milaknis (4/4 tritaškių), Tyleris Cavanaugh ir Mantas Kalnietis (5 rez. perd.) surinko po 12 taškų. Šiauliečiams Martynas Varnas ir Nemanja Bezbradica (0/4 tritaškių) pelnė po 16 taškų, Donatas Sabeckis 12 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), Giedrius Staniulis (9 atk. kam.) ir Arminas Urbutis po 11.

„Džiaugiuosi, kad ne tiek daug tuščiažodžiauju. Po pirmojo mačo Kaune (šiauliečiai pralaimėjo 75:92 – aut. past.) sakiau, kad Šiauliuose bus kita kova. Taip ir atsitiko“, – aiškino „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

„Rungtynes galėjome užbaigti ir lengviau. Pabaigoje pradėjome laikyti kamuolį ir šiauliečiai išlygino rezultatą. Ypač mus žudė jų antrieji šansai“, – dėstė K.Maksvytis.

Vakar Panevėžyje antrąsias LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynes žaidė „Lietkabelio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Taip , Paulius nusipelnęs padėkos , bet kažkodėl niekas nesako , kad ,,Žalgiris,, teoriškai gali dar du kartus grįžti į Kauną , tai teorija , bet ...o kas jei Kaunas dabar praloš tris kartus iš eilės ir ką , rezultatas 2-3 , o tai reiškia , kad komandai reikės dar dviejų laimėtų rungtynių , juokinga , bet teoriškai įmanoma .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių