130 kg svėrusi dietistė atsikratė daugiau nei pusės savo svorio: dabar dalija patarimus kitiems

  • Teksto dydis:

Nors už lango oras neprimena tikro pavasario, tačiau, likus trims mėnesiams iki vasaros, susimąstome, kaip taisyklingai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Apie tai pokalbis su dietistė Ugne Radzevičiene.

– Kaip atrodo jūsų maisto racionas?

– Mano racionas labai disciplinuotas. Pirmoje dienos pusėje dominuoja ilgieji angliavandeniai. Renkuosi viso grūdo kruopas, košes su įvairiais pagardais ir junginiais su augalinės kilmės riebalais, pvz., avokadas, kokosų, sėklų, riešutų aliejai, riešutų sviestas. Tai gali būti visos sudėties duona, sumuštiniai su avokadu, saulėje džiovintais pomidorais. Pati sūdau lašišą, nes maisto pramonė ne visada pateikia tinkamą sudėtį. Pietūs – ilgieji angliavandeniai, baltymai ir riebalai. Labai mėgstu žuvį, todėl ji dominuoja mano mityboje. Tikrai būna ir mėsos, tačiau žinau taisykles, kaip tinkamai ją atsirinkti. Pavakariai – trumpi užkandžiai, kurie neprivalomi, kaip ir priešpiečiai. Tai pagrindiniai užkandžiai, kurie neprivalomi, tačiau mano dienos aktyvumas tikrai nemažas, todėl mielai pasinaudoju proga duoti maistinių medžiagų organizmui. Tai būna humusas su daržovėmis, avokadas su ožkos sūriu. Vakarienė – dominuoja baltymai. Jie reikalingi nakties metu vykstantiems fiziologiniams procesams. Kai atsinaujina ląstelės, reikalinga statybinė medžiaga – baltymas, gaunamas iš žuvies, ankstinių daržovių, jūrų gėrybių, kiaušinių. Pas mus įsišaknijusi tradicija kiaušinius valgyti pusryčiams. Tačiau tai ydinga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kokie maisto produktai patys blogiausi, kenksmingiausi?

– Blogiausias žudikas – pridėtinis cukrus. Neseniai konferencijoje vienas lektorius dėstė, kad buvo atliktas tyrimas dėl priklausomybių su pelėmis. Jos buvo pripratintos prie narkotinių medžiagų ir vėliau pamaitintos pridėtiniu cukrumi. Tyrimo metu pelės apėjo psichotropines medžiagas ir nuėjo tiesiai prie cukraus, vadinasi, tai žvėriška priklausomybė. Yra tokia sąvoka „sugar rush“ – kai vaikai pakvaišta nuo cukraus – parausta žandai, tampa hiperaktyvūs. Nėra tokios diagnozės kaip hiperaktyvumas, yra būsena, todėl ieškokime priežasties, kas ją sukelia. Nemalšinkime simptomų. Panaikinus priežastis, neliks simptomų. Šie ingredientai – maistas vėžinėms ląstelėms, kurių turime visi. Mūsų pasirinkimas – ar aš jas palieku miegoti, ar pažadinu vartodamas netinkamus produktus ir kylu į kova su jomis.

Tyrimo metu pelės apėjo psichotropines medžiagas ir nuėjo tiesiai prie cukraus, vadinasi, tai žvėriška priklausomybė.

– Kokie pagrindiniai penki produktai, kurie sustiprintų imunitetą žvarbiu pavasariu?

– Citrina, mūsų vitaminas C. Tačiau organizmą vitaminu C papildo ir gera nuotaika, juokas. Česnakas, imbieras ir visa produktų visuma – tinkamai pasirinkti produktai. Visi produktai mums reikalingi, nes kiekvienas atskirai turi savo stipriųjų savybių, reikalingų mūsų organizmui. Mūsų tikslas – pasiimti visą visumą.

– Koks būtų palinkėjimas žmonėms?

– Linkiu, kad maistas netaptų meilės kalba artimajam ir sau. Mylėkite save tausodami, stenkitės būti sveiki, žinoti, kaip būti sveikam, atsirinkti tinkamą maistą, nežaloti savęs, mėgautis maistu. Tegul jūsų vaistas būna jūsų maistas, o jūsų maistas – jūsų vaistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neturinti valios...

Neturinti valios... portretas
Sunku patikėti...bet valios pastangomis turbūt viskas įmanoma...

Bet jau balsas žurnalisto...

Bet jau balsas žurnalisto... portretas
Labai juokingas žurnalistas. Prisijuokiau.

Kiekvienas

Kiekvienas portretas
Turi surasti savo būdą ir laiką svoriui mesti. Neneigiu specialisto pagalbos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių