COVID-19 statistika: nustatyti 322 nauji atvejai, mirčių nefiksuota

Praėjusią parą, antradienį, Lietuvoje nustatyti 322 nauji COVID-19 užsikrėtimo atvejai: 262 žmonės užsikrėtė pirmą kartą, o 60 – pakartotinai, mirčių išvengta, rodo trečiadienį Statistikos departamento skelbiami duomenys.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 1 065 780 žmonių (iš jų laboratoriškai patvirtintų: 1 048 903).

Šiuo metu koronaviruso sukelta liga vis dar serga 2 317 žmonių. Iš viso užimtos 58 COVID-19 gydymui skirtos lovos.

Į ligonines praėjusią parą dėl COVID-19 ligos pateko vienuolika naujų pacientų, šeši buvo pradėti gydyti taikant deguonies terapiją, niekam neprireikė dirbtinės plaučių ventiliacijos. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomi penki žmonės, trys pacientai yra be vakcinų suteiktos apsaugos, tai yra neskiepyti arba nebaigę viso vakcinacijos kurso.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 viruso sukelta liga nusinešė 9163 žmonių gyvybes.

Statistikos departamento duomenimis, paskutinių septynių dienų naujų pirminio užsikrėtimo atvejų vidurkis parai – 176.

Naujų pirminių atvejų skaičius per keturiolika dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, šiuo metu siekia 81,7 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per septynias dienas sudaro 24,3 proc.

Per praėjusią parą paskiepyti iš viso 162 žmonės: pirmąkart paskiepytas 39 asmenys, 61 pasiskiepijo antra skiepo doze, o trečią, pastiprinamąjį skiepą, gavo 59 asmenys.

Praėjusią parą šalyje atlikti 126 molekulinių (PGR) tyrimų dėl įtariamo koronaviruso. Taip pat per parą atlikta 739 antigeno ir 51 antikūnų tyrimų testas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaraza

zaraza portretas
yra isakymas kasdien didinti serganciu skaiciu kad galetu rudeni uzdaryti va ka sugalvojo musu valdzia klauso europos isakymus nes uz tai skiria pinygyciu turi klausyti bet kaip yra is tikruju taip jau yra Airijoje jau apie kaukes sneka

Hm

Hm portretas
O tai dar telike neskiepytu ir nepersirgusiu¿ dulkes sistema vadinasi veikia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių