Dėl BA.5 potipio plitimo Portugalijoje vėl auga COVID infekcijų skaičiai

Portugalijoje plintantis omikron atmainos potipis BA.5 vėl augina infekcijų skaičius.

Pirmą kartą kovo pabaigoje Portugalijoje patvirtinta mutacija jau yra vyraujanti šalyje, trečiadienį sakė Portugalijos sveikatos instituto „Insa“ atstovas. BA.5 potipiui šiuo metu tenka beveik 80 proc. visų nustatytų naujų infekcijų.

Portugalijoje infekcijų skaičius pastaruoju metu vėl auga. Nuo gegužės 10 iki 16 dienos šalyje registruoti 157 502 nauji atvejai – ir tai yra 58 proc. daugiau nei ankstesnę savaitę. Ekspertai mano, kad tikrieji skaičiai gali būti dar didesni. „Iš tiesų atvejų gali būti dvigubai daugiau“, - sakė Visuomenės sveikatos tarnybos medikų asociacijos vadovas Gustavas Tato Borgesas. Jo duomenimis, antrąją gegužės savaitę vėl augo ir mirčių skaičius.

B.5 plitimą greičiausiai paskatino daugelio koronaviruso priemonių panaikinimas. Portugalijoje kaukių prievolė vidaus patalpose buvo atšaukta balandžio 21 dieną. Dabar kaukės reikalingos tik viešajame transporte ir medicinos įstaigose, pavyzdžiui, ligoninėse.

Kad sustabdytų atvejų skaičiaus augimą, vyriausybė nusprendė vaistinėse vėl siūlyti nemokamus greituosius testus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Portugalija gana toli...

Portugalija gana toli... portretas
"Įdomiau" būtų perskaityti apie Estiją - kas ten atsitiko, kad kasdien jie registruoja 1000 atvejų?

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Taigi rašė,kad ten kažkoks kamufliažinos reketuotojas visus suskiepijo.Pats ambrino,kad pas juos kovido nebėra ir nebus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių