Dėl priedų kovoję medikai teisme patyrė fiasko: papildomų pinigų negaus

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį karantiną dėl neišmokėtų priedų prie algos su Panevėžio ligoninės administracija besiginčiję medikai teisme patyrė fiasko, praneša LNK.

Maždaug 1,5 metų per šimtas Panevėžio medikų ir personalo ieškojo teisybės dėl pinigų, t. y. neišmokėtų priedų per pirmąjį COVID-19 karantiną. Ieškovai buvo įsitikinę, kad priedai priklauso ne tik dirbantiems su patvirtina infekcija, bet ir su tais, kurie buvo izoliuojami ir tiriami kaip galimai sergantys.

„Mes buvom priversti visus absoliučiai pacientus karantinuoti, izoliuoti, iki PGR testo atsakymo juos laikyti kaip sergančius COVID-19“, – sakė anesteziologas Ričardas Peldžius.

Kol medikai įrodinėjo pavojingo darbo kainą, tarkime, santechnikui pratrūkęs radiatorius užtikrino mėnesio priedą prie algos neginčijamai.

„Jis lygiai toks pats darbuotojas, kaip ir valytojas, kuris valė. Jis ėjo į tą patalpą, kur gulėjo COVID-19 sergantis pacientas, taisė radiatorių“, – teigė liudijęs gydytojas Rimvydas Tumas.

Mes buvom priversti visus absoliučiai pacientus karantinuoti, izoliuoti, iki PGR testo atsakymo juos laikyti kaip sergančius COVID-19.

Dar pernai Darbo ginčų komisija pripažino, kad ligoninės administracija privalo medikams už rizikingą darbą išmokėti priedus bei delspinigius. Iš viso maždaug 400 tūkst. eurų. Tačiau ligoninės administracija priedų nemokėjo, o Darbo ginčų komisijos sprendimą apskundė teismui. Pastarasis nustatė, kad iš dalies ligoninės administracija teisi, nes įstatymai nenurodo priedų mokėti tiems, kurie gydė ir prižiūrėjo tiriamus dėl COVID-19 ar karantinuojamus.

„Įstatymas sako kitaip. Įstatymas sako, kad gali būti mokami priedai tik teikiant paslaugas sergantiems COVID-19 liga pacientams arba medikams, vykdantiems epidemijos profilaktikos priemones šios ligos židiniuose“, – aiškino Panevėžio apylinkės teismo teisėja Eglė Sabaliauskienė.

Teismas nustatė, kad tik su 25 ligoninės darbuotojais darbdavys ne visiškai atsiskaitė. Iš viso jiems priteisė išmokėti apie 9 tūkst. eurų. Su dar 20 ieškovų ligoninė yra pasirašiusi taikos sutartį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis  portretas
Cha cha

Juozas

Juozas portretas
Čia jau politinė byla,seimūnai medikai ir panevėžiečiai seimūnai pabėgo į krūmus,LRT palaikimas dingo,čia Pandoros skrynia,ir dabartinis caraitis dabar ramiai rūko sėdėdamas ant dangčio nusisamdęs advokatus už ligoninės pinigus...

Kava geria

Kava geria portretas
Ligonių negydo, dirba tik nuotoliniu ir dar priedų nori?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių