A. Dulkys pasiuntė svarbią žinią ir įvardijo, kokiai situacijai esant būtų kalbama dėl karantino

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ragina gyventojus dėl Europoje plintančios omikron koronaviruso atmainos neatidėlioti suplanuoto skiepijimosi nuo COVID-19. Ministras akcentuoja, kad COVID-19 vakcinos yra efektyvi priemonė prieš bet kurią atmainą.

„Labai norėtųsi pasiųsti atsakingą žinutę, kad turime šiuo metu iš tikrųjų dar nedaug informacijos apie naują viruso atmainą. Bet yra viena aišku ir tikrai galiu patikinti – dėl to nereikia atidėti suplanuoto skiepijimosi“, – žurnalistams antradienį teigė A. Dulkys.

„Yra viena aišku, kad vakcinos bet kuriuo atveju bus didinančios apsaugą, jos yra efektyvi priemonė prieš bet kurią naują atmainą. Mes tik šiandien dar neturime pakankamai informacijos iš gamintojų, kurie dabar daro tyrimus, apskritai dar turime mažai informacijos iš laboratorijų, koks bus tas vakcinų efektyvumas“, – taip pat akcentavo jis.

Ministras, reaguodamas į Europoje fiksuojamus pirmuosius omikron koronaviruso atmainos atvejus, teigia, kad apie karantiną, labai griežtas COVID-19 pandemijos valdymo priemones diskutuoti reikėtų tik tuo atveju, jeigu ligoninėse padėtis taptų kritinė.

„Kas yra karantinas: tai judėjimo ribojimas, renginių uždarymas, mokyklų išvedimas iš kontaktinio mokymosi į nuotolinį, matyt, jis būtų tik tada, kai būtų sveikatos apsaugos sistema nebepajėgi funkcionuoti. Šiuo metu ta situacija yra stabilizuota“, – pabrėžė jis.

Ministras taip pat pažymėjo kol kas neturįs duomenų, kad Lietuvoje būtų fiksuota naujoji koronaviruso atmaina.

„Šiuo metu vyksta sekoskaitos tyrimai, vyksta susitikimai ir tarptautiniu mastu, vykdomi tyrimai ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, operatyviai keičiamasi informacija. Bandyčiau spėti, kad gal tik kitą savaitę galėtume sulaukti pirmųjų žinių apie kažkokius konkrečius atvejus“, – sakė A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DULKIU NIEKAS NETIKI

DULKIU NIEKAS NETIKI portretas
DULKY mes siulom neatidelioti KT del GP teisetumo

Anonimas

Anonimas portretas
Dulki tave ir visą tavo šutve su Šimonyte priešakyje reikia teisti ir bausti uz LT konstitucijos nepaisima.

Jonas

Jonas portretas
Sėsi tu į kalėjimą Dulki, nepažeidžinėsi Konstitucijos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių