Papasakojo, kaip išgelbėjo skęstantį žmogų: nelaimėlis į šauksmą nebereagavo

  • Teksto dydis:

„Mums nieko kito neliko, kaip tik šokti į vandenį, nes tvenkinyje matėme skęstantį, į šauksmą nereaguojantį, žmogų“, – pasakojo skęstantįjį išgelbėjęs Greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikas.

Pirmadienį Kauno rajono GMP feisbuke pasidalino medikų darbu žavėtis privertusia istorija. Du drąsūs medikai Karolis ir Tadas iš ežero ištraukė skęstantį vyrą.

„Gavome kvietimą prie tvenkinio, kur galimai nuskendo žmogus. Skubiai vykstame, greitis, švyturėliai, minčių dėliojimas ir susitarimas, kas ką darys. Kvietimo vietą pasiekėme per tris minutes. Pamatytas vaizdas nuteikė ryžtingai – tvenkinys, apaugęs žolėmis, nors per karščius mėgstamas vietinių gyventojų. Ant kranto – keletas pasimetusių žmonių, kažkas atsinešė virvę... Mums nieko kito neliko, kaip tik šokti į vandenį, nes tvenkinyje matėme skęstantį, į šauksmą nereaguojantį žmogų“, – įvykį atpasakojo Karolis.

Pirmasis į ežerą šoko Karolis.

„Trumpai aptarėme veiksmus, tada Karolis žaibo greičiu nusivilko viršutinius rūbus ir šoko gelbėti“, – teigė Tadas.

„Tvenkinys gilus, dugno nesiekiau, per keletą sekundžių priplaukiau prie nukentėjusiojo. Tada teko viena ranka irtis link kranto, kita – nukentėjusįjį už rankos partempti apie 8 metrus. Tadas įbrido į vandenį ir padėjo ištempti nukentėjusįjį iš vandens. Akimirksniu pradėjome intensyvius gaivinimo veiksmus. Mūsų slengu: „monitorius, vena, deguonis“. Įvertinus kritinę būklę, atsiurbus vandenį pacientas buvo gaivinamas, atsirado pulsas. Į pagalbą atvykęs reanimobilis perėmė pacientą ir jį išgabeno į skubios pagalbos skyrių“, – pasakojo Karolis.

GMP medikai tikino per šią „misiją“ gavę nemažai adrenalino, kuris ir padėjo greitai bei efektyviai reaguoti bei išgelbėti žmogui gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno ir kauno rajono gmp

Kauno ir kauno rajono gmp portretas
Gerai paruošti, puikūs darbuotojai.

PUIKU

PUIKU portretas
PAGARBA GMP
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių