Kas yra tie balti taškai, kartais atsirandantys ant nagų?

  • Teksto dydis:

Mūsų rankos mums yra labai svarbios, todėl stengiamės jas prižiūrėti ir stebėti. Ar pastebėjote, kad kartais nago viduryje atsiranda ryški balta dėmė? Kas tai? Ar reikia dėl to sunerimti?

Ši balta dėmelė iš tikrųjų pasirodo ne taip jau retai. Ji gana ryški, todėl sunku jos nepastebėti. Daugelis žmonių į ją visiškai nekreipia dėmesio, o kiti svarsto – galbūt tai ženklas, kad sergame kokia nors rimtesne liga? Galbūt kūnui kažko trūksta?

Kai kuriose pasaulio šalyse ši dėmelė vadinama pieno ženklu. Manoma, kad ją sukelia kalcio trūkumas, kurį ir suaugusieji turi panaikinti gerdami pieną. Tačiau mokslininkai nesutinka – šios dėmelės su kalcio lygiu organizme neturi nieko bendra. Kita vertus, labai retais atvejais apie mineralų trūkumą jos gali pranešti.

Labai retais atvejais tokios dėmelės, dažnai ant kelių nagų iš karto, gali būti sukeltos cinko trūkumo. Tuomet reikėtų valgyti daugiau špinatų, pupelių, jautienos ir kitų produktų, kuriuose gausu šios medžiagos. Tačiau dažniausiai ši dėmelė, moksliškai vadinama punctate leukonychia, atsiranda dėl paprasčiausios menkos traumos. Kodėl jos nepastebite?

Stipraus pažeidimo nereikia, kad baltas taškas papuoštų ir jūsų nagus. Dažniausiai šios traumos įvyksta ten, kur nagas vis dar slepiasi po oda, todėl apie traumas tiesiog pamirštate – praeina šiek tiek laiko, kol taškas išlenda iš už savo odos dangalo. Sunerimti dėl to tikrai neverta – taškas tiesiog nuaugs ir jūsų nagai vėl bus gražūs ir sveiki.

Baltas dėmeles gali sukelti ir skausmingesnės traumos, tokios kaip pirštų prisivėrimas durimis, sunkaus daikto numetimas ant rankos ir pan., ar smulkūs pakartotiniai pažeidimai: nagų kramtymas, pirštų barbenimas į stalą. Taigi, jei tokie taškai ant jūsų pirštų pasirodo nuolat, reikėtų susimąstyti – galbūt tai ženklas, kad turite kokį nors savo pirštams žalingą įprotį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
O ką reiškia,jei ant rankos nago atsiranda juodas taškas?Baisiai išsigandau ,nuskubėjau net pas onkologus .Patarė stebėti. Po dviejų mėnesių, augant nagui, dingo,t.y.nukirpau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių