Kaune užregistravus efektyvų donorą, šešiems žmonėms persodinti organai

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kaune užregistravus 11-ąjį šįmet efektyvų organų donorą, šešiems žmonėms buvo persodinti jo organai, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

Atlikus reikalingus tyrimus, medikai nustatė, kad donoriniai organai bei audiniai tinkami šešiems žmonėms, jie laukė kepenų, širdies, inkstų ir ragenų.

Širdies ir inkstų transplantacijos atliktos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose. Ragenos perduotos saugoti Audinių bankui. Kepenų laukusiam recipientui transplantacija atlikta Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose.

Širdies transplantacija buvo atlikta recipientui, kuris jos laukė daugiau nei penkerius metus.

Anot biuro pranešimo, artimiesiems sutikus padovanoti organus, gavus kraujo tyrimų rezultatus ir gydytojams įvertinus organų būklę, pradedama komunikacija su potencialiais recipientais.

Per trumpą laiką jie turi apsispręsti ar galės atvykti transplantacijai į Kauno arba Santaros klinikas. Atvykus jiems taip pat yra atliekami įvairūs tyrimai, siekiant įvertinti ar donoro organas tikrai jiems tinkamas.

Vienas efektyvus organų ir audinių donoras galėtų padėti daugiau nei septyniems žmonėms.

Šiuo metu Lietuvoje transplantacijos laukia 307 žmonės: 77 laukia inksto, 1 kasos-inksto komplekso, 33 širdies, 7 plaučių, 3 širdies-plaučių komplekso, 44 kepenų, 142 ragenų transplantacijos. Iš jų – 5 vaikai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

?!

?! portretas
Įdomiai Rasa parašė,neteko niekur skaityti,tačiau yra apie ką pamąstyti.

Q

Q portretas
Prie tokio mėnulio donorai turėtu pasipilti kaip iš gausybės rago

Vlacka

Vlacka portretas
Labas.UZUOJAUTA ARTIMIESIEMS,ir DIDELE PAGARBA UZ SPRENDIMA!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių