Koronavirusas Lietuvoje: COVID-19 diagnozę išgirdo 1464 žmonės, užgeso dar 14 gyvybių

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentas penktadienį pranešė, kad Lietuvoje praėjusią parą nustatyti 1464 nauji koronaviruso atvejai. Nuo COVID-19 mirė dar 14 žmonių.

Vienuolika mirusiųjų buvo nepaskiepyti arba paskiepyti iš dalies.

3540 žmonių paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą paskiepyti 9167 žmonės.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1005 žmonės, 117 iš jų gydomi reanimacijoje. Lyginant su ankstesne para, žmonių ligoninėse yra devyniais mažiau.

Ligoninės ir mirtys

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 97 žmonės – maždaug dviem dešimtimis mažiau nei para anksčiau.

77 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 823 žmonėms.

Per pandemijos piką šių metų sausį pacientų skaičiai ligoninėse buvo pasiekę 2,6 tūkst., dėl to teko reguliariai mažinti kitų medicinos paslaugų prieinamumą.

Per praėjusią parą mirė aštuoni vyresni nei 80 metų žmonės, iš jų pasiskiepiję buvo trys. Taip pat mirė trys vyresni nei 70 metų žmonės, po vieną vyresnį nei 40-ies, 50-ies ir 60-ies žmogų.

Nuo COVID-19 ligos iki šiol iš viso Lietuvoje mirė 4885 žmonės, iš jų pilnai paskiepyti buvo 90. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9709 mirtys.

Vakcinacija

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1 mln. 732 tūkst. žmonių, pilnai vakcinuota per 1 mln. 597,8 tūkstančio.

Sustiprinančią skiepo dozę per parą gavo 1542 žmonės, iš viso iki šiol pakartotinai paskiepyta 20,6 tūkst. žmonių.

Iš viso Lietuvoje iki šiol skiepijimui sunaudota 3,18 mln. vakcinos dozių.

Dėl atnaujinimo darbų, dalies vakcinavimo duomenų Statistikos departamentas šiuo metu neskelbia.

Epidemiologinė situacija

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų pasiekė 569,5 – per parą jis paaugo beveik dviem dešimtimis. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų dalis nekito ir siekia 6,3 procento.

Šalyje praėjusią parą atlikta 15 tūkst. molekulinių (PGR) ir 11,6 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 322,7 tūkst. žmonių, iš jų tebeserga 13 tūkst. 715 – keliais šimtais daugiau nei ankstesnę parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Genialus vyras

Genialus vyras portretas
Vienos uostamiesčio kultūros įstaigos direktorius išsiuntinėjo grąsinančius laiškus meno vadovams. Atseit, jie turi pasirašyti ir atsakyti už visus, kurie pas juosį lankosi. Ir už jų galimybių pasus. Įdomus vyrukas tas direktorius, ar ne? Socializmas kvadratu klesti...:)

Daktaras Mengelė

Daktaras Mengelė portretas
Nieko negarantuoju, bet nesiskiepijusiam , girdėjau,Jahova duoda bonusų po mirties , o šį vargų pasaulį palikti nesiskiepijusiam kokis 7 kartus didesnė tikimybė. O paskutiniesiems Europos pagonims,manau, didžiulė laimė per krematoriumo kaminą ,artimiausiu keliu pakliūti į Dausas.

G

G portretas
Tai melas nėra tos koronos
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių