Lietuvoje jau atliekami tyrimai dėl beždžionių raupų: gautas pirmasis atsakymas

  • Teksto dydis:

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija pradėjo daryti tyrimus dėl beždžionių raupų, pirmasis ėminys buvo neigiamas.

„Šią savaitę net buvo gautas pirmasis ėminys su įtariama šia virusine liga. Tačiau tyrimo rezultatas neigiamas, tad šiuo metu Lietuvoje beždžionių raupų atvejų dar nėra nustatyta“, – penktadienį pranešė laboratorija.

Šios infekcijos atvejų nustatyta kaimyninėje Latvijoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, gauta pranešimų apie daugiau nei 1000 patvirtintų beždžionių raupų atvejų iš 29 šalių, kuriose liga nėra endeminė.

Ši zoonotinė infekcija yra endeminė devyniose Afrikos šalyse.

Sergantiesiems beždžionių raupais pasireiškia tokie simptomai kaip karščiavimas, raumenų skausmas, limfmazgių patinimas, šaltkrėtis, išsekimas ir į vėjaraupius panašus bėrimas ant rankų ir veido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UFFO

UFFO portretas
jau senokai nusispjaut i tas ju pandemijas

Lauris

Lauris portretas
Kokie beždžionių raupais ten iškrypeliu subinkrapciu raupai

aš jau net turiu sarašą tiesiog krūvom

aš jau net turiu sarašą tiesiog krūvom portretas
pydarų parado dalyvius seimą prezidentūrą, užsislėpusius pydarų klūbus, Klaipėdos pagrindini trūbadūrą ir jo triūbą, dar tuos europos ir amerikos litovcus, kurie sėdi ten o mums ant sprando tyliai renka už konservatnikų babkes visokius laisvės partijų ūrodus su garbanotu šūdu, ar jūs suprantat, kad už jūsų vienkartine laime, jūs ten supistoj eurožopoj ir supistoj amerikoj taip ir būsit emigrej, ką jūs ten išrenkat kenčiam tai mes Lietuvoj, savo algom, savo pensijom, debilai jūs, kur gryšit, kai ten niekam nereikalingi būsit
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių