Medikams pirmąsyk pavyko išgydyti gimdyvės anomaliją, dėl kurios moteris galėjo mirti

  • Teksto dydis:

Panevėžio ligoninės medikams pirmąsyk pavyko išgydyti gimdyvės anomaliją, dėl kurios moteris galėjo mirti. Jai buvo nustatyta gimdos arterijos aneurizma, kuriai plyšus jaunai mamai grėsė nukraujuoti. Bet po tikslios diagnozės ir intervencinės radiologų procedūros gimdyvė ne tik liko gyva, bet ir galės dar susilaukti vaikų, skelbia LNK.

Kad antrą kūdikį sėkmingai pagimdžiusi ir namo išleista sveika bei laiminga motina po dviejų savaičių plūsdama krauju vėl grįš į ligoninę, medikams buvo nustebimas. 

Gimdyvė nevaldomai kraujavo. Jokie medikamentai neveikė. Jai realiai grėsė mirtis. 

Iki tol jokių sveikatos bėdų neturėjusiai moteriai radiologai nustatė itin retą gimdos arterijos patologiją – aneurizmą. Ji plyšo ir dėl to kraujavimas tapo nevaldomas. 

Kaip aiškina medikai, aneurizma – tai toks nenormalus kraujagyslės dalies išsiplėtimas. Panašiai kaip balionas, kuris bet kada gali plyšti. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Gimdos arterijos aneurizma – labai reta patologija ir nauja patirtis medikams. 

Aneurizmą gimdoje užtrombavę medikai ne tik išgelbėjo moters gyvybę, bet ir išsaugojo galimybę gimdyti. 

Dažniausios procedūros intervencinės radiologijos skyriuje – su galvos smegenų ir pilvo aneurizmomis. Vidutiniškai per metus Panevėžio radiologai atlieka 120 procedūrų bei operacijų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puikūs mūsų gydytojais ,reikia juos skatinti po truputi keliant algas. pagal galimybes.Lietuvoje visiem sunku ,tačiau mūsų veltėdžiams seime nėra sunku,jie pasirūpina savim ir savo draugais .

yja

yja portretas
šaunuoliai medikai, ačiū už išgelbėtą jaunos moters gyvybę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių