Mildronatas – ne dopingas, o gyvybes gelbstintis preparatas?

  • Teksto dydis:

Mildronatą sukūręs latvių mokslininkas Ivaras Kalvinis šio preparato nelaiko dopingu ir mano, kad tai tėra apsidraudimas nuo išemijos atsiradimo aukščiausios klasės sportininkams, todėl Pasaulinės kovos su dopingu agentūros draudimas vartoti šį preparatą esąs nusikalstamas.

„Aš, kaip mokslininkas, turiu pasakyti, kad labai gerai žinau, jog mildronatas nėra dopingas, ir jį į tą sąrašą įtraukė be pagrindo“, – pareiškė I.Kalvinis interviu televizijai „Rossija 24“.

Jis paaiškino, kad mildronatas „yra širdies ir kraujagyslių ligų bei kitų ligų, susijusių su nepakankama kraujotaka kokiame nors organe, gydymo priemonė“.

Pasak I.Kalvinio, išemija sportininkams atsiranda tada, kai jie „peržengia leistiną ribą“, tai yra, kai aukščiausios klasės sportininkai treniruojasi ir varžosi prie žmogaus galimybių ribos, kuri kartais yra ir peržengiama.

„Jeigu jie peržengė šią ribą, tada jų širdyje prasideda labai nemalonūs įvykiai, ląstelės, kurios deramai neaprūpinamos deguonimi, pradeda žūti. Iš pradžių tai nedidelis infarktas, paskui jis gali peraugti į didelį infarktą, o paskui – staigi mirtis“, – sakė I.Kalvinis.

„Ir todėl apsidraudimo atėmimą aš laikau nusikaltimu prieš tuos sportininkus, kurie yra aukščiausios klasės ir kurie dirba prie žmogaus galimybių ribos, o kai kada – ir už jos. Apsidraudimas šiuo atveju – tai mildronatas“, – pabrėžė jis.

Jis taip pat mano, kad, kad mildronato uždraudimo istorija yra susijusi su lobizmu: „Galvoju, kad lobizmo čia greičiausiai esama, nes nėra mokslinio pagrindo uždraudimui“.

I.Kalvinis priminė, kad Latvijoje šį preparatą gamina kompanija „Grindex“, ir neatmetė galimybės, kad ji bandys apginti savo interesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Tai deguonis širdžiai ir labai dideli kiekiai šio vaisto eksportuojami į užsienį. Jį galima naudoti pastoviai po vieną kapsulę 500 mg dienai, tikrai nuima visus virpėjimas ir permušimus

Med.

Med. portretas
Negali išberti kūno,kūno išbėrimas yra kita priežastis.

Jjjj

Jjjj portretas
Yra Mildronatas ir Zenovatas,tas pats preparatas.Zenovatas tik pigesnis.Labai geras vaistas širdžiai prie didelio fizinio krūvio.Abu jie yra nuo to pačio.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių