Ministerija: mišiose respiratoriai išliks rekomenduojami

Įsigaliojus reikalavimui renginių metu dėvėti respiratorius, religiniuose renginiuose jie liks rekomenduojami, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai.

„Mišiose, jeigu išlaiko atstumą, ten yra rekomendacija“ – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė sakė, jog reikalavimas dėvėti respiratorius apima kino teatrų, profesionaliojo scenos meno įstaigų, taip pat kitus komercinius ir nekomercinius kultūros, pramogų, sporto renginius, šventes, muges, festivalius ar kitus tam tikrą laiką trunkančius organizuotus žmonių susibūrimus viešoje vietoje, iš anksto nustatytu laiku.

„Toks yra bendras apibrėžimas ir jis neapima religinių renginių: mišios čia nepatenka, joms taikomos rekomendacijos. Ir jis neapima asmeninių švenčių“, – kalbėjo epidemiologė.

Daugiau apie pasikeitusią tvarką – LNK vaizdo įraše:

Dėl omikron atmainos plitimo pirmadienį Lietuvoje įvestos naujos COVID-19 valdymo priemones. Pagal jas per renginius uždarose erdvėse privalu dėvėti respiratorius, taip pat pakeista izoliacijos tvarka.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyriausybė sirgdina žmones omikronu

Vyriausybė sirgdina žmones omikronu portretas
Mūsų vyriausybė taip susirūpinusi “prastumti” neveikiančius skiepus, kad sirgdina paauglius mokykloje ir atitinkamai jų šeimas. Paaugliai nuo 2022 metų eina iš klasės į klasę. Todėl susirgti omikronu (paaugliams ir jų šeimos nariams) kaip pirštą ap-ti. Susirgus vienam paaugliui mokykloje-užsikrės visa mokykla. Tai kam griežtinti izoliacijos taisykles, ieškoti kaltu (kas susirgdina omikronu) ir švaistyti tam pinigus, jei vyriausybė SUINTĖRESUOTA visus sirgdinti omikronu …. ?

Seimi nariai turi dirbti su dujokaukėm

Seimi nariai turi dirbti su dujokaukėm portretas
Kad jų idoutiškų snukių nebūtų matyti

as tai

as tai portretas
gerai kad neismeciau dujokaukes, prie ruso dalyvaudavau civilines gynybos varzybose, tai dabar kai bus dar viena atmaina tos coronos tai tikriausiai jau reikes dujokaukiu ar ne taip durniu laivo vadovai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių