Ministras: prie diskusijos dėl privalomo testavimo bus sugrįžta

  • Teksto dydis:

Vyriausybei pirmadienį nepriėmus sprendimo tyrimus dėl koronaviruso padaryti privalomus, kai asmuo įtariamas esąs užsikrėtęs ar turėjo sąlytį su sergančiu koronavirusu asmeniu, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad prie šios diskusijos bus sugrįžta.

„Kadangi situacija yra dinamiška, buvo greitai sėsta kurti teisės aktą. Kilo diskusija, ji tęsiasi ir prie jos bus sugrįžta“, – LRT radijui antradienį sakė A. Dulkys.

Pasak ministro, kai Vyriausybė pasiūlė sugrįžtantiems į darbą žmonėms nemokamai atlikti testą, pamatyta, kad tuo pasinaudojo nedaugelis, todėl tęsiama diskusija dėl teisės aktų keitimo.

„Kai sergamumo situacija pagerėjo, testavimo apimtys nukrito ir atsirado galimybė daryti prevencinį, profilaktinį testavimą. Čia ir kilo diskusija, ar neturėtume peržiūrėti teisės aktų, nes kai Vyriausybė pasiūlė atsidarius veiklas saugoti savo klientus ir profilaktiškai testuotis, kad būtų ir patys saugesni, ir klientams tai užtikrintume, pamatėme, kad yra tikrai labai nedaug žmonių, kurie tuo pasinaudojo“, – sakė A. Dulkys.

„Vyriausybė tęsia diskusiją, ar nereikėtų keisti mūsų teisės aktų ir numatyti galimybės, kad būtų būtinasis testavimas, jeigu norima sugrįžti į veiklas, ypač esant pandemijai“, – pridūrė sveikatos apsaugos ministras.

Vyriausybė pirmadienį atėjo sprendimą dėl šio klausimo.

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad šis įstatymo projektas reikalingas siekiant, kad paskelbusi testavimą dėl COVDI-19 privalomu Vyriausybė galėtų padengti to išlaidas.

Tuo tarpu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis posėdžio metu prašė patikslinti, ar ketinama testavimą padaryti privalomą, ar priverstinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pagal konstitucija negali buti nei privalomo,nei priverstinio testavimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių