Naujos kartos grožio injekcijos, kovoje su laiku ir odos senėjimu – biomimetinių peptidų injekcijos!

  • Teksto dydis:

Ko gero, drąsiai galime teigti, kad peptidai yra vieni efektyviausių ingredientų „Anti-age“ terapijoje – odos priežiūroje ir kovoje su senėjimu.

Tai natūralus baltymas, esantis organizme, kuris atitinka kiekvieno mūsų odą tarsi raktas spyną, užveda atjauninimo mechanizmą ir natūraliai ją regeneruoja. Kokia peptidų nauda mūsų odai, kaip jie veikia ir kokias procedūras vertėtų atlikti, norint susigrąžinti arba pratęsti odos jaunystę, pasakoja Kauno „Era Esthetic“ lazerinės dermatologijos klinikos gydytoja dermatovenerologė Toma Dimšienė.

– Kas yra peptidai ir kokį vaidmenį jie atlieka mūsų organizmuose?

– Peptidai yra natūralūs baltymai, sudaryti iš dviejų ir daugiau aminorūgščių. Peptidai yra perdirbami visose organizmo ląstelėse, jie reguliuoja ir tokius procesus kaip senėjimas ir odos regeneracija – atsinaujinimas peptidų yra įvairių rūšių: nuo hormonų ir apetito reguliatorių iki kraujagyslių tonuso reguliatorių. Grožiui svarbiausi peptidai, atpalaiduojantys veido mimikos raumenis, mažinantys ir lyginantys raukšles, skatinantys kolageno aktyvesnę gamybą, pagreitinantys odos atstatymą, mažinantys randus.

„Era Estethetic“ nuotr.

Šiuolaikinė visuomenė gyvena aktyvesniu ritmu ir dažnai turi per mažai laiko sudėtingesnėms procedūroms, kaip pvz.: plastinės operacijos, negali sau leisti po procedūrų ilgesnį laiką būti namuose, todėl senėjimo procesų pristabdymui į grožio industriją, sparčiai žengia naujos, inovatyvios alternatyvos su pažangiomis technologijomis, kurios teigiamai veikia odos senėjimo procesus, visa tai jau pasiekiama su estetine medicina!

Pasaulinis mokslas, įvedęs į estetinės medicinos preparatų sudėtį biomimetinius peptidus, pamatė, kad būtent šie ingredientai aktyviai skatina kolageno gamybą. Pasauliniai grožio specialistai įvardija peptidus, kaip vienus svarbiausių „Anti-age“ veiksmingume, tai smulkūs baltymai, kurie susisiekia su odos ląstelėmis ir joms praneša, kada reikia išskirti kolageną. Biomimetiniai peptidai – tai naujasis mokslo pasiekimas, kai peptidas susijungia su odos receptoriais ir atitinka tarsi raktas spyną, todėl labai taikliai paleidžia atjauninimo mechanizmą. Kolageno aktyvesnis veikimas įtakoja mūsų odos išvaizdą, jis kaip statybinė medžiaga atkuria ir palaiko odos stangrumą, tonusą ir elastingumą. Kadangi peptidai dalyvauja visuose gyvybiniuose organizmo procesuose, jie itin svarbūs ir odos kokybei bei visose joje vykstančiose atsinaujinimo funkcijose. Atliktas tyrimas parodė, kad injekuojami biomimetiniai peptidai teigiamai veikia ir sąveikauja su tarpląsteline ir imunologine matricomis, skatina aktyvesnę fibroląstų gamybą, padidina kolageno ir elastino sintezę, o preparatuose papildomai esanti didesnės koncentracijos hialurono rūgštis intensyviai drėkina odą, dėl to sumažėja raukšlės, oda tampa stangresnė, padidėja jos elastingumas. Šie ingredientai, kaip vieni pagrindinių odos senėjimo prevencijoje ir akivaizdžiai pagerinantys odos išvaizdą.

Grožiui svarbiausi peptidai, atpalaiduojantys veido mimikos raumenis, mažinantys ir lyginantys raukšles, skatinantys kolageno aktyvesnę gamybą, pagreitinantys odos atstatymą, mažinantys randus.

– Kada vertėtų susirūpinti savo odos būkle ir kreiptis į specialistus pirmosioms procedūroms?

– Maždaug nuo 25 metų organizmo gebėjimas pačiam gaminti kolageną silpnėja. Prie to prisideda ir tam tikri aplinkos veiksniai – UV spinduliai, patalpų kondicionavimas ir šildymas, rūkymas, nesubalansuota mityba, gausus cukraus ir alkoholio vartojimas, kai kurios ligos, didelės fizinės apkrovos, stresas, traumos. Senstanti oda praranda elastingumą, sausėja, suglemba, atsiranda pigmentinių pakitimų. Organizmo senėjimo išvengti neįmanoma, tačiau šį procesą pristabdyti tikrai galima. Todėl prevenciją patartina pradėti kuo anksčiau, kol dar nėra ryškių požymių. Terapijas pradėjusi daryti trisdešimties, po dešimties metų moteris atrodys kur kas geriau, nei būtų atrodžiusi be jokių papildomų procedūrų. Savaime suprantama, jei į specialistus kreipsis penkiasdešimties ar vyresnė moteris, pas kurią senėjimo požymiai jau ne tik odoje, bet ir poodiniame sluoksnyje, kalbu apie raumenų tonuso sumažėjimą, prarastą veido tūrį, reiškia, norint pasiekti geresnį rezultatą reikės daugiau intervencijos, daugiau investicijų ir savaime suprantama, daugiau laiko. Jis yra labai svarbus sąjungininkas šiame procese.

– Kaip parenkamos procedūros klientui?

– Pasikalbame, išklausinėjame, kokias procedūras anksčiau darė, kokias priemones naudojo ir kiek turi laiko. Vieni klientai į kliniką gali ateiti du kartus metuose, kiti – kartą per mėnesį. Kiekvienas atvejis yra labai individualus, todėl kiekvienam žmogui po pirmojo susitikimo yra sudaromas specialus, tik jam skirtas gydymo planas. Tarkim, ateina klientas ir prašo aparatinės procedūros, kuri stimuliuotų kolageno gamybą. Mes matome, kad žmogaus oda sausa, todėl prieš tai pasiūlome ją primaitinti, gerai sudrėkinti ir tik tada stimuliuoti. Jei ateina klientas su išryškėjusia pigmentacija, įvertinę situaciją mes pasiūlysime preparatus su peptidais, veikiančiais melanocitų funkcijos slopinimą, suteikiančiais skaistinamąjį poveikį. Tik iš karto noriu pasakyti, kad vienos procedūros nepakaks – būtinas tęstinumas. Jo reikia laikytis ir namuose. Kalbu apie papildus, specialią kosmetiką, kurią mes siūlome.

– Kokiose procedūrose naudojami peptidai ir koks jų poveikis?

– Mūsų klinikos klientės pamėgo „Aquashine“ – naują odos atgaivinimo procedūrą su hialiurono rūgštimi ir odos atjauninimo komponentų kompleksu. Ji giliai drėkina, mažina raukšles, koreguoja odos elastingumą, skatina ląstelių atsinaujinimą, stimuliuoja nuosavos hialiurono rūgšties ir kolageno sintezę. Naujo užpildo pagrindas yra peptidai, atsakingi už organizme vykstančių procesų normalizavimą. Dirbtiniu būdu atkurti komponentai skatina odos ląstelių regeneravimą, o tai, užtikrina maksimaliai intensyvų epidermio atjauninimą. Be kita ko, šios veikliosios medžiagos gali pašalinti veido arba kaklo odos pigmentaciją, taip pat išspręsti kitas odos problemas, būdingas brandžiam amžiui. Taip pat labai populiarūs „Styler 600“ – naujos kartos injekciniai preparatai, mažinantys raukšles, konturuojantys veidą, gerinantys odos tekstūrą, jos struktūrą.

Šio preparato pranašumas tas, kad jis ne tik užpildo raukšleles, bet ir stimuliuoja odą naujiems savaiminiams procesams. Aktyvieji biomimetiniai peptidai „Heksapeptidas – 46“, „Pentapeptidas-12“ ir „Oktapeptidas-11“ veikdami kompleksiškai atpalaiduoja raumenį ir mažina veido mimikos raukšles kaktoje, raukšles aplink akis, pykčio, skruostų raukšles. Taip pat atlieka ir kompleksinį poveikį – stangrina odą, mažina odos pigmentaciją ir raudonį, sutraukia poras, oda mažiau riebaluojasi ir yra rečiau beriama. Naujos kartos biomimetinių peptidų ir didesnės koncentracijos hialiuriono rūgšties užpildu „Revofil Fine“ mūsų klinikoje savo lūpoms galite suteikti išsvajotą apimtį. Šie užpildai ne tik putlina, drėkina lūpas, bet ir stimuliuoja jas. Tokiu būdu lūpos stangrėja, jų struktūra atsinaujina. Tai tarsi dvigubas darbas ir žinoma, dvigubas efektas.

– „Era Estethetic“ klinikoje naudojamas pirmasis pasaulyje prailginto poveikio „Dr. Cyj“ plaukų užpildas, pasižymintis aukšta hialiuriono rūgšties koncentracija ir peptidais. Gal galite plačiau apie jį papasakoti?

– Mūsų klinikos specialistai lankėsi „Caregen“ kompanijos laboratorijose, matė visą preparato gamybos procesą ir labai gerai žino kaip veikia kiekviena aktyvi medžiaga. Leidžiamas tiesiai į skalpo odą, šis užpildas tiesiogiai veikia plaukų folikulus. Taip stabdoma ląstelių žūtis, stimuliuojama mikrocirkuliacija, sukuriama sveikos galvos odos terpė, stabdomas plaukų slinkimas. Plaukai kaip ir oda sensta, jų būklė prastėja, todėl „Dr. Cyj“ galima naudoti kaip „Anti-age“ terapiją. Be to, užpildas idealiai tinka ir prie kitų būklių, tarkim, kenčiant nuo androgeninės alopecijos, mažakraujystės, po COVID-19 ligos, nėštumo ir gimdymo, kai plaukai, atrodo, slenka kuokštais ir jokios kitos priemonės nepadeda. Atkreipkite dėmesį, kad „Era Esthetic“ yra vieninteliai ir ekskliuzyviniai šių preparatų distributoriai Lietuvoje. Mūsų klinikoje naudojami tik originalūs preparatai! Pabrėžiame tai, nes pastaruoju metu Lietuvoje atsirado nemažai „Dr. Cyj“ plaukų užpildo plagiatų.

„Era Estethetic“ nuotr.

– Kaip eiliniam žmogui atskirti padirbinį nuo originalo?

– Be gilesnių žinių padaryti tai sudėtinga, nes padirbiniai yra labai panašūs į originalą. Jų pakuotė identiška, yra visi reikalingi produktų lipdukai. Tiesa, originali pakuotė turi specialų ženkliuką (prisegame nuotrauką). Procedūros su padirbtais produktais įprastai būna pigesnės, tačiau jos nėra efektyvios ir saugios. Todėl atsakingai rinkitės, kur atlikti šias procedūras. Kai kalbame apie Jūsų grožį ir sveikatą, taupyti negalima.

– Vis dažniau žmonės vieni kitiems dovanoja ne daiktus, o geras emocijas. Ar patartumėte artėjančių švenčių proga savo artimajam dovanoti sveikatos ir grožio procedūras?

– Reikia pažinoti žmogų, įvertinti, ar jį pradžiugins tokia dovana. Jei taip – neįpareigokite konkrečia procedūra ir leiskite rinktis pačiam. Mes galime pasiūlyti labai platų procedūrų spektrą, pradedant lengvais drėkinimais, baigiant intensyvesniais seansais. Klausimas, kada pasinaudoti tokia dovana? Tik ne prieš šventes! Tai negalioja plaukų slinkimo stabdymo procedūrai, nes jau kitą dieną išsiplovusios plaukus drąsiai galėsite eiti į kalėdinį vakarėlį. Jei kalbame apie injekcinę procedūrą, visuomet įvertinkite galimas pasekmes – patinimą, mėlynes. Tarpas nuo procedūros iki jūsų šventės turėtų būti ne mažesnis nei dvi savaitės, o dar geriau keli mėnesiai. Tada ir rezultatas jau bus matomas. Beje, jei jau pradėjome kalbėti apie rezultatus, tai darsyk noriu pabrėžti, kad mes nekeičiame bruožų. Viską atliekame natūraliai. Todėl neretai aplinkiniams atrodo, kad jų kolegės švytinčios odos priežastis – pavykusios atostogos ir kokybiškas miegas. Žinoma tas taip pat turi įtakos, bet paslaptis visai kita.

Plačiau: www.lazerineklinika.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Nesileiskite visokio brudo,paskui klausimai,iš kur tokios ligos,silpni imunitetai ir t.t. visokius nepatikrintus briedus leidžiatės.

Pritariu

Pritariu portretas
Nuo senatvės nepabėgsi. Nuo neatmenamų laikų žmonės ieškojo amžinos jaunystės eliksyro ir nerado. Į ką panaši dabar Pugačiova! Tokia graži buvo Iglė. Prieš Kalėdas žiūriu koncertą ir negaliu patikėti - lūpos perdirbtos. Ar jai to reikėjo, kažkas įkalbėjo.

Nieko naudingo

Nieko naudingo portretas
Tik reklama.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių