Nemokami antikūnų testai: neatmetama, kad nusidrieks norinčiųjų eilės, bet vietos – ribotos

  • Teksto dydis:

Nuo gruodžio 1 d. gyventojai antikūnų testą gali atlikti nemokamai, skelbia LNK.

Vilnių prižiūrinti „Grinda“ ypač dabar miestui gyvybiškai svarbi. Kad būtų, kam dirbti, įmonės požiūris į darbuotojų sveikatą atsakingas. Vakcinuoti jau apie 93 proc. dirbančiųjų. Dabar nutarta darbuotojams atlikti ir antikūnų tyrimą. Tyrimų rezultatas padės įvertinti, ar jau laikas skiepytis trečiąja vakcinos doze. 

Nuo gruodžio 1 d. įsigalioja naujovė: gyventojai antikūnų testą galės atlikti nemokamai. Tyrimas atliekamas paimant kraują iš venos. 

Poliklinikoje prie kabineto – ir vilnietė Jevgenija. Moteris keliskart antikūnų testą jau darėsi. Visgi dabar moteris išgirsta: nemokamas tyrimas jai nepriklausys, kadangi yra nepasiskiepijusi.

O nemokamas tyrimas, nors ir priklausytų, bet kol kas pasiekiamas ne visiems. Žmonės Panevėžyje nuo 8 val. ryto ir skambino, ir laukė prie poliklinikos, bet teko nusivilti. 

Kur nemokamai tyrimai bus atliekami, informacija bus skelbiama misterijos puslapyje. Sąrašas nuolat atnaujinamas. Dabar tokių įstaigų jau keliolika. 

Kai kurios įstaigos sako, paprasčiausiai nespėjo pasiruošti. 

Neatmetama, kad prie nemokamo tyrimo nusidrieks norinčiųjų eilės, bet pavyzdžiui, Centro poliklinikos vadovas sako, visų iš karto nepriims – vietos ribotos. 

O kaip analizuoti gautą tyrimo rezultatą? 

Gavus teigiamą rezultatą, galimybių pasas galios dar du mėnesius. Be šio tyrimo ir trečio skiepo galimybių pasas nustoja galioti septyni mėnesiai po vakcinavimo. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anastasija

Anastasija portretas
Ir kiek kainuoja?

Synlab

Synlab portretas
Yra Klaipėdoje SYNLAB. Pasidariau vakar be jokių eilių.

KLP

KLP portretas
Melagiai. Klaipėdoje nėra kur nemokamai atlikti antikūnų testą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių