Pastebimos įdomios tendencijos: daugėja krūtų mažinimo operacijų

  • Teksto dydis:

Plastikos chirurgai stebi įdomias tendencijas – jie vis dažniau iš moterų sulaukia klausimų ne dėl krūtų didinimo procedūrų, o dėl mažinimo. Tokių operacijų padaugėjo, ypač tarp vyresnio amžiaus moterų. Į plastines operacijas keičiasi tiek moterų, tiek vyrų požiūris. Vyrai kol kas sudaro trečdalį visų plastikos chirurgų pacientų, praneša LNK.

Pastebima, kad auga nauja karta, kuri plastinę chirurgiją vertina jau kaip pagalbą sveikatai, o ne kaip priemonę „prekinei“ išvaizdai pataisyti. Gydytoja Giedrė Stundžaitė-Baršauskienė pasakoja, kaip yra iš tiesų.

– Ar vis dar yra norinčių, kad po apsilankymo pas plastikos chirurgą, visi tai pamatytų? Dydį, formą?

– Iš tikrųjų lietuvių tauta visuomet garsėjo kaip konservatyvi tauta. Dažniau moterys pageidauja to, kad niekas nė neįtartų, kas su jomis įvyko po apsilankymo pas plastikos chirurgus. Jos nori iš savęs atrodyti gražiai, jaunai, būti pasitempusios, pailsėjusios, bet nepridėta mūsų rankų. 

– O kalbant apie dar vyresnio amžiaus moteris, kurios jau išdrįsta ateiti?

– Tikrai yra ir vyresnio amžiaus moterų, kurios ateina dėl vokų plastikos, dėl veido patempimo, dėl krūtų mažinimo. Lietuvių genuose tikrai yra užkoduota tai, kad lietuvių moterų krūtys nėra mažos. Yra tikrai labai nemažai vyresnio amžiaus moterų, kurios kreipiasi dėl to, kad medikai sumažintų krūtinę, nes nori, kad baigtųsi nugaros skausmai, jos galėtų išsitiesti, nebereikėtų siūtis arba pirkti specialių liemenėlių, kurios yra nepatogios ir sunkiai pritaikomos. Vyresnės kartos moterys tik dabar išdrįsta šias operacijas darytis. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Iki šiol būdavo – pakentėsiu, priprasiu ir stuburas pripras.

– Taip. Galbūt yra žinojimo daugiau, informacijos. Ateina apsiskaičiusios moterys, konsultacijų metu vyksta tikrai labai įdomios diskusijos. Kartais net pati nustembu, kiek moterys žino, kiek jos įsigilinusios į problemas, kokius įdomius klausimus užduoda.

– Galima sakyti, kad didelės krūtys kenkia sveikatai?

– Tikrai taip. Didžiausias krūvis tenka stuburui, stuburas iškrypsta, atsiranda ydinga laikysena, nuospaudos pečių juostoje. Pradeda tirpti rankos, atsiranda rankų skausmai. Pradeda šusti po krūtine, atsiranda opos, įvairiausi bėrimai. Didelė krūtinė sukelia labai nemažai problemų. Galbūt kitiems tai atrodo grožis, bet didelę krūtinę turinčioms moterims tai yra nuovargis.

– Pakalbėkime ir apie vyrus. Kokios čia tendencijos?

– Vyrukai, aišku, mažiau dėmesio kreipia į savo išvaizdą. Bet tikrai ne retas pacientas kreipiasi dėl viršutinių ar apatinių vokų plastikos, kad atrodytų jaunesni, pasitempę. Vyresnio amžiaus vyrai renkasi ir veido patempimą, o taip pat ir kūno kontūravimas, riebalų pasiurbimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kompotas

Kompotas  portretas
Kaip pasididinai bidonus, taip ir susimazinsi. Su ispustomis lupomis (virsutinemis ar apatinemis) to jau nepadarysi - tokios bjaurios ir liks visam gyvenimui

to Bronius kumelys

to  Bronius kumelys portretas
Tai ka broniau vargšeli maža pimpiu turėjai mergos nežiurėjo gal ir fizionomija i asilėno panaši užtai ir kumeliu pasivadinai O kas liečia Švenčioniene tai tikrai i toki arkliabirki nežiurėtu

Pagaliau

Pagaliau portretas
nes baisiai tie įsiūti kamuoliai atrodo, ypač lieknoms moterims. O dar jeigu lūpos kaip kumelės užpakalis...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių