Plinta omikron: įvardijo, kas labai svarbu, kad būtų išvengta griežtų ribojimų

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paskelbė, kad nuo šiol svarstant apie karantino įvedimą tuo vieninteliu rodikliu, kurį turėjome iki šiol – reanimacijos lovų užimtumu jau nebebus kliaunamasi.

Dar bus stebima, kiek yra sergančių specialistų tam tikrose visuomenei svarbiose organizacijose ne tik tarp medikų.

Saulius Čaplinskas siūlo nustoti išskirti koronavirusą ir susigyventi su juo, kaip su įprastu sezoniniu sirgimu.

„Aš drįsčiau asmeniškai manyti, kad kaip tik nenorima įvesti karantino. Ir kitas klausimas, tai labai svarbu žmonėms, bus ar nebus vienokie ar kitokie apribojimai, manau, kad viskas turėtų būti daroma, kad tų apribojimų būtų kuo mažiau. Tikiuosi, kad karantino apskritai nebus, tokio uždarymo, kad žmonės negalėtų judėti tarp savivaldybių ir panašiai“, – LNK žurnalistams kalbėjo profesorius virusologas S. Čaplinskas.

Mes jau turime labai daug spekuliacijų tarp žmonių, kada gi gali būti tas karantinas. Vieni jau girdėjo, kad yra penkios datos penkiems karantinams į priekį, kiti girdėjo kitokių nuogirdų iš Vyriausybės pusės, ir tokiu atveju labai spekuliuojama plačiai šia tema. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Aš pasakyčiau kitaip. Kadangi teko bendrauti su didesnių ir mažesnių įmonių kolektyvais, tai aiškiai matosi, kad reikia duoti jiems įrankius, ir kolektyvai tikrai patys susitvarkys. Žino, kaip reguliuoti srautus, galų gale organizuoti greičiau diagnostiką ir panašiai. Ir atkreipkime dėmesį, kad dabar prie omikrono žmogus yra užkrečiamas penkias dienas. Taip jeigu mes duosime greituosius antigeno testus, kad kuo plačiau žmonės patys galėtų nusistatyti ligą, kuo plačiau įtrauksime šeimos gydytojus, vaistines, galų gale organizacijas, mokyklas, labai svarbu ankstyva diagnostika, tai manau, kad tikrai nereikės tų didelių apribojimų, nei labai ilgo karantino daugumai žmonių“, – LNK žurnalistams kalbėjo S. Čaplinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Reanimacijos lovų užimtumu jau nebebus kliaunamasi.Na šaunuolia bet šį karta ne Dulkė čia jau valdantieji nes jie žino kad kėdes šildys kol bus pandemija jai pasibaigus karalius liks nuogas.Tai karantinas gali būti skelbemas net ir jai nustatys nepadoru skaičiu sluoguojančiu,nutukusiu ar kosinčiu.

Svarbu

Svarbu portretas
Nekreipti į gąsdinimus dėmesio!

Anonimas

Anonimas portretas
Parašysiu vieną tiesą. Buvo pokalbis su labai geros kvalifikacijos medikų.Sakau aš, pas mane ateitu pacientas su viršsvoriu sakyčiau ,tamsta reikia susireguliuoti svorį ,tada daryti tyrimus ir žiūrėti kas yra negerai su sveikata.Atsakė man,nesedeciau aš čia. Nekalbu aš speue tuos žmonės kurių yra sutrikusi medžiagų apykaitą, valgo nedaug ir vistiek pilneja.O jeigu žmogus neturi viršsvorio ir blogai jaučiasi, tada viskas aišku su juo .Vieną pilną žmogų gydė nuo širdies o mirė nuo kepenų cerozes.Supratote ką turejo gydytojas nustatyti,apspręsti su pacientų ir tada tik pradėti gydymą.Turbūt kaf nelabai Dalyvavau medikų konfetencijoje ,zinau daug detalių. Sekmes Gerbiamieji ,saugokite save ir savo Artimuosius.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių