Prezidentas palaimino Sveikatos priežiūros tinklo reformą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė Sveikatos priežiūros įstaigų ir lydimojo Sveikatos sistemos įstatymo pataisas.

Sveikatos priežiūros įstaigų ir lydimojo Sveikatos sistemos įstatymo pataisomis, kurioms birželį pritarė Seimas, sudaromos sveikatos priežiūros įstaigų tinklo reformos teisinės prielaidos.

Sveikatos sistemos įstatyme detaliai reglamentuojamas stacionarinių aktyviojo gydymo asmens sveikatos priežiūros paslaugų užtikrinimas ir pacientų pavėžėjimas, kuris gali būti savivaldybių ar valstybės lygmens.

Pacientų pavėžėjimo paslaugos gavėjais gali būti pacientai, kurie dėl socialinių ir ekonominių priežasčių (dėl negalios, senatvės ar dėl nepakankamų pajamų) ar dėl savo sveikatos būklės negali naudotis individualiu ir (ar) viešuoju transportu.

Pacientų pavėžėjimo paslaugos galės būti teikiamos nuo 2024 m. liepos 1 d.

Seimo socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos prašė prezidento Seimo priimtas įstatymų pataisas dėl gydymo įstaigų pertvarkos, kuri, jų nuomone, neduos naudos nei pacientams, nei gydytojams, vetuoti. Visgi šis opozicinių frakcijų prašymas nebuvo išgirstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"prezidentas" \\\\\.../////

"prezidentas"  \\\\\...///// portretas
palaimino tautai,kuri jį išrinko,mirties nuosprendį._____Tokia "reforma".-tai mirtis.

Linas

Linas portretas
Neturim prezidento

Bet \\\\\.../////

Bet  \\\\\...///// portretas
kaip naglai nori įteigti,kad mes turim "prezidentą".
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių