Santaros klinikos: Vilniaus regione COVID-19 pacientų reanimacijoje nemažėja

  • Teksto dydis:

Vilniaus regione COVID-19 pacientų reanimacijoje nemažėja, teigia Vilniaus universiteto Santaros klinikos.

Ketvirtadienį klinikos informavo, kad iš viso Vilniaus regiono ligoninėse aktyvaus gydymo skyriuose yra gydomi 463 COVID-19 liga sergantys pacientai, dar 58 pacientai gauna reanimacijos ir intensyviosios terapijos paslaugas.

„Šiuo metu Vilniaus regiono stacionarinėse įstaigose situacija yra stabili, vietų pacientams pakanka, tačiau epidemiologinė situacija nuolatos įdėmiai stebima. Nuo gruodžio 1 dienos uždaromas COVID-19 sergantiesiems gydyti skirtas skyrius Druskininkų ligoninėje, COVID-19 pacientai bus siunčiami  į Alytaus S. Kudirkos ligoninę ir kitas regiono įstaigas“, – pranešime tvirtino klinikų direktorė valdymui Jolita Jakutienė.

Pasak jos, situacija ligoninių stacionare „akivaizdžiai rodo, kad pandemija tebesitęsia“.

Šiuo metu Vilniaus regiono stacionarinėse įstaigose situacija yra stabili, vietų pacientams pakanka, tačiau epidemiologinė situacija nuolatos įdėmiai stebima.

„Visuomenė toliau turi būti aktyviai vakcinuojama, laikomasi visų reikalingų infekcijos kontrolės priemonių“, – teigė J. Jakutienė.

Vilniaus regione COVID-19 liga sergantys pacientai be Santaros klinikų  yra gydomi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Ukmergės, Alytaus S. Kudirkos, Elektrėnų, Molėtų, Trakų, Varėnos, Šalčininkų ligoninėse ir specializuotas paslaugas teikiančioje Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Santaros klinikose, koordinuojančiose COVID-19 pacientų srautus Vilniaus regione ir gydančiose sunkiausius COVID-19 liga sergančius pacientus, šiuo metu yra užimta 76 proc aktyviam gydymui skirtų ir 85 proc. reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų.

Kaip teigia gydytojas anesteziologas- reanimatologas Albinas Kalimavičius, ne visiems pacientams pavyksta padėti: dėl COVID-19 ligos sukeltų sunkių komplikacijų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose miršta iki 45 proc. gydomų pacientų.

Pasak Santaros klinikų direktoriaus medicinai Valdo Pečeliūno, šioje įstaigoje daugiau kaip du trečdalius COVID-19 pacientų sudaro nepasiskiepiję arba viena doze paskiepyti įvairaus amžiaus pacientai, tarp jų yra ir du vaikai.

„Didžiausios pastangos šiuo metu dedamos tam, kad išlaikytume optimalų ne COVID-19 paslaugų teikimo lygį“, – teigia direktorius medicinai.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 1853 nauji COVID-19 atvejai, mirė 19 žmonių. Sergamumo rodikliai krinta jau ketvirta savaitė.

Tuo metu visos šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 1393 COVID-19 sergantys pacientai – maždaug pusšimčiu mažiau nei prieš parą, 131 iš jų – reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reanimacija

Reanimacija portretas
Kai guldo į reanimaciją, ant pilvo, tai jau ne pats kvėpuojate - tą daro už jus aparatai. Dirbtinė koma. O kai kam jau ir ne dirbtinė, deja.

Anonimas

Anonimas portretas
Guldo ant pilvo todel ,kad plauciai nugaros srity.tada buna lengviau kvepuoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip krinta rodikliai ,jei pakilo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių