Tyrimas atskleidė: „Camelia“ – dažniausiai rekomenduojamas vaistinių tinklas

  • Teksto dydis:

„Camelia“ – lyderė ne tik mažiausių kainų, geriausių pasiūlymų ir akcijų srityje: naujausi „Spinter“ šalies gyventojų tyrimo duomenys rodo, kad šis vaistinių tinklas – dažniausiai rekomenduojamas kitiems iš visų farmacijos sektoriuje veikiančių vaistinių tinklų. Visuomenės nuomonė nesikeičia jau trejus metus iš eilės – 2020–2021 m. apsilankymą „Camelia“ vaistinėje taip pat rekomendavo daugiausiai tyrimo respondentų.

„Spinter“ atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas dėl vaistinių įvaizdžio suvokimo atskleidė vieną svarbiausių aspektų prekės ženklams – klientų pasitenkinimo rodiklį (Net Promoter Score, NPS). Šis rodiklis, kurio amplitudė siekia nuo -100 iki +100, leidžia įvertinti bendrą klientų lojalumą konkrečiam prekės ženklui ir pasitenkinimą jo teikiamomis paslaugomis. Be to, jis atskleidžia, ar klientai yra linkę rekomenduoti jų vertinamą prekės ženklą kitiems.

2022-ųjų kovo mėnesį atlikto tyrimo duomenimis, didžiausią NPS rodiklį, siekiantį +22, fiksavo „Camelia“ vaistinių tinklas. Be to, tyrimus atliekant 2020–2021 metais visuomenės buvo paprašyta atskleisti, kurį vaistinių tinklą jie dažniausiai rekomenduoja kitiems. Rezultatai liko tokie patys: 90 proc. – daugiausiai apklaustųjų – teigė, kad kitiems rekomenduotų apsilankymą „Camelia“.

„Siekiame savo klientams ne tik užtikrinti mažas kainas, bet suteikti ir malonią apsilankymo vaistinėje patirtį, kurią lemia vaistininkų profesionalumas bei konsultavimosi galimybė. Džiaugiuosi, kad šios pastangos vertinamos ir klientai ne tik apsipirkimui renkasi mūsų vaistinių tinklą, bet rekomenduoja tai kitiems“, – sakė vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Norintys sutaupyti apsiperka „Camelia“

Tyrimas taip pat atskleidė, kad beveik pusė apklaustųjų „Camelia“ įvardijo kaip mažiausių kainų vaistinių tinklą. Antrąją vietą užėmęs vaistinių tinkas tokio įvertinimo sulaukė tik iš 16 proc., o trečiąją – iš 12 proc. respondentų.

Daugiausiai tyrime dalyvavusių gyventojų „Camelia“ įvardijo kaip vaistines, kuriose klientams siūlomos geriausios nuolaidos ir akcijos. Tokį apibūdinimą antroje vietoje likusiam vaistinių tinklui priskyrė žymiai mažiau respondentų.

„Visus skatiname nepamiršti rūpintis savo sveikata, ne tik dalinamės aktualia bei naudinga informacija, bet ir patariame, kaip apsipirkti sumaniai. Dėl šios priežasties savo klientams siekiame užtikrinti mažiausias kainas, kad kiekvieno apsipirkimo metu jie ne tik galėtų įsigyti reikalingų prekių, bet dar ir sutaupyti. Tai įgyvendinti leidžia kruopšti asortimento atranka, didelis dėmesys kokybei, specialios akcijos, mėnesio ir nuolatiniai pasiūlymai. Džiaugiuosi, kad apsipirkimui gyventojai dažniausiai pasirenka „Camelia“ ir teigiamai vertina jiems teikiamas naudas“, – teigė A. Budrikienė.

Konsultuojasi vaistinėje ir telefonu

Įpratę prie prieš kelerius metus pasikeitusio gyvenimo ritmo ir jo keliamų iššūkių, vaistinėje dažniausiai gyventojai lankosi kartą per mėnesį – tai teigė 44 proc. respondentų, 5 proc. daugiau nei praėjusių metų kovą.

„Gyvenimas itin didelio neapibrėžtumo ir nežinomybės sąlygomis daugelį žmonių paskatino rūpintis savo sveikata ir ligų profilaktika, todėl reguliarūs apsilankymai vaistinėje tapo įpročiu. Daugelis jų kreipiasi į mūsų vaistininkus farmacinės konsultacijos ir patarimų, kaip tinkamai pasirūpinti savimi. Tai lemia ne tik mūsų tinklo žinomumas, bet ir vaistininkų profesionalumas – gavęs aukščiausią įvertinimą tarp vaistinių tinklų“, – sakė A. Budrikienė.

Žino, kaip sutaupyti papildomai

„Spinter“ tyrimo duomenys atskleidžia, kad vis daugiau gyventojų žino apie „Camelia“ vaistinėse vykstančias „Laimės valandas“, kurių metu galima sutaupyti papildomai, bei tikslų jų laiką.

„Laimės valandų“ metu visiems klientams, kurie pateikia „Mažų kainų“ kortelę, taikomos nuolaidos toms prekėms, kurioms negalioja kitos akcijos ar pasiūlymai. Kiekvieną dieną nuo 16 iki 18 valandos „Camelia“ vaistinėse taikoma iki 10 proc. nuolaida receptiniams ir nereceptiniams vaistams, 20 proc. – kosmetikai, 30 proc. – maisto papildams ir iki 10 proc. – kitoms prekėms.

Vaistinėje apsiperkantiems senjorams, kurie pateikia senjorų „Mažų kainų“ korteles, nuolaidos yra taikomos visą dieną. Tai reiškia, kad jie gali sutaupyti apsipirkdami bet kuriuo metu ir nepriklausomai nuo to, kiek prekių įsigyja. Senjorams skirta „Mažų kainų“ kortelė „Camelia“ vaistinėse suteikia iki 20 proc. nuolaidą receptiniams ir nereceptiniams vaistams, 25 proc. – kosmetikos prekėms, 30 proc. nuolaidą maisto papildams ir iki 20 proc. – kitoms prekėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
tai ir turi gadint vidaus organus, kad būtų ką gydyt. Viskas turi šalutinius poveikius. Absoliučiai viskas.

Kada vaistinėse

Kada vaistinėse portretas
atsiras tikrų vaistų o ne vien šlamštas ir nuskausminamieji gadinantys vdaus organus?

Eglė

Eglė portretas
Camelia visados pritaiko nuolaidas, o Benu apiplėšinėja žmonės vidury dienos. Jiems paduodu Polą kortelę ir jokios nuolaidos, o ji privalo būti. Savo prekybos centre esančioje Benu dirba labai nesąžiningos vaistininkės. Vogti iš onkologinių ligonių, tai jau baisiau negali būti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių