U. von der Leyen: dėl naujos atmainos būtinos skubios priemonės

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen paragino ES šalis imtis skubių priemonių dėl naujos koronaviruso atmainos.

„Dabar labai svarbu, kad mes Europoje veiktume greitai, ryžtingai ir vieningai“, - sakė ji penktadienį Briuselyje. Todėl Komisija esą penktadienį pasiūlė šalims narėms aktyvuoti avarinį stabdį kelionėms iš pietinės Afrikos valstybių.

„Turi būti uždraustos visos kelionės iš šių šalių, kol aiškiai žinosime, kiek pavojingos šios naujos atmainos mutacijos“, - kalbėjo U. von der Leyen. Virtinė šalių jau paskelbė smarkiai ribosiančios ar atšauksiančios skrydžius iš Pietų Afrikos. U. von der Leyen pabrėžė, kad iš regiono grįžtantys asmenys privalo laikytis griežtų karantino priemonių.

„Mes labai rimtai vertiname žinias apie naują, keliskart mutavusią COVID atmainą“, - sakė Komisijos vadovė. Ji kreipėsi į ES piliečius: „Prašau, kuo greičiau pasiskiepykite, jei to dar nepadarėte“. Stiprinančioji dozė esą suteikia dar didesnę apsaugą. Sulėtinti viruso plitimą esą padeda ir higienos taisyklių paisymas, kelionių ribojimai ir priemonės pasienyje. „Tai svarbu, nes taip laimime brangaus laiko. Brangaus laiko tolesniam skiepijimui ir stiprinančiosioms dozėms“, - sakė U. von der Leyen.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Siulyčau jai savo sveikata pasirūpinti, nes veide matau susirgimų.Ne jai užimti tokį postą ,sakyčiau reikia keisti ją i kitą žmogų.

tomulis

tomulis portretas
Nu rimtai nebeprakisa su beta tai nauja susigalvojo

vargsas

vargsas portretas
taip pat aiskino ir apie,,BETA,, sale bus baisu bus ir beta lygiai ta pati aiskino kad tipo pasirode ,,beta ,, sake jug bus dar ir beta + tai baisu bus buvo kaip buvo kaip ir visos kitos ju atmainos bet gyventojus reikia gazdinti kad begtu cipuoties l
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių