Vaistinėse paslaugų daugėja: „Camelia“ būsimiems specialistams įrengė mokymosi vietą

  • Teksto dydis:

Jei anksčiau vaistinės daugumai buvo tik vieta, kur galima įsigyti vaistų ar kitų reikalingų prekių bei pasikonsultuoti, dabar šios įstaigos Lietuvos gyventojams vis dažniau tampa sveikatos priežiūros paslaugų vieta. Kad teikiamų paslaugų kokybė būtų aukščiausio lygio, o jas teiktų kvalifikuoti profesionalai, „Camelia“ vaistinių tinklas Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) įrengė specialų kabinetą, kuriame būsimieji farmacijos specialistai galės mokytis.

LSMU – viena iš aukštųjų mokyklų, kuri ruošia būsimuosius farmacijos specialistus. Gegužės 25 dieną universiteto Farmacijos fakultete atidaryta „Camelia“ vaistinių tinklo imitacinė mokomoji vaistinė. Joje studentai galės mokytis skiepyti, suleisti vaistus, susipažinti su vaistinėse parduodamais medicininiais prietaisais, skirtais pacientams naudoti namuose, išbandys įvairius medicininius prietaisus, mokysis atlikti papildomas paslaugas, kurios teikiamos vaistinėje.

„Pasauliui taip sparčiai keičiantis, vaistinės taip pat turi prisitaikyti. Vaistininko darbe atsiranda vis daugiau praktinių paslaugų, o norint jas suteikti profesionaliai, būtina lavinti įgūdžius. Siekdami būsimiems farmacijos specialistams padėti efektyviai mokytis, įkūrėme šį „Camelia“ kabinetą“, – sakė „Camelia vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

„Camelia“ generalinė direktorė A. Budrikienė / „Camelia“ nuotr.

Šioje mokomojoje vaistinėje farmacijos studentai ras kraujo spaudimo aparatus, pulsoksimetrus, veido odos analizatorių, cukraus kiekio kraujyje nustatymo aparatus, inhaliuojamų vaistų mokomuosius aparatus ir kitus medicinos prietaisus, su kuriais vaistininkai susidurs praktikoje.

Mokomoji „Camelia“ vaistinė / „Camelia“ nuotr.

Ateityje paslaugų spektras tik plėsis, o vaistinės galbūt daugeliui taps pirmuoju pasirinkimu gauti sveikatos priežiūros paslaugą.

Pasak LSMU Farmacijos fakulteto Vaistų technologijos ir socialinės farmacijos katedros vedėjos profesorės Jurgos Bernatonienės, tokios mokomosios simuliacinės laboratorijos įkurtos siekiant išradingai perteikti studentams inovatyvias žinias, ugdyti juos kūrybingomis, visapusiškai išsilavinusiomis asmenybėmis.

„Gyvename technologijų amžiuje, tad būsimuosius specialistus siekiame ruošti jau kaip naujos kartos vaistininkus, interaktyviosios priemonės padės jiems lengviau įgyti reikiamų kompetencijų“, – sakė prof. J. Bernatonienė.

Prof. J. Bernatotienė / „Camelia“ nuotr.

Vaistininkai gyventojams ne tik išduoda gyvybiškai svarbius vaistus, tačiau ir atsako į daugybę su sveikata susijusių klausimų. Pandemijos metu gyventojai įsitikino, kad vaistinės – patogi, patikima ir lengvai pasiekiama vieta gauti ne tik reikalingos informacijos.

„Jau dabar vaistinėse teikiamos įvairios sveikatos paslaugos – skiepijama, matuojamas kraujo spaudimas, tikrinama rega ir kt. – esu įsitikinusi, kad ateityje paslaugų spektras tik plėsis, o vaistinės galbūt daugeliui taps pirmuoju pasirinkimu gauti sveikatos priežiūros paslaugą“, – sakė A. Budrikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
cia irgi viskas korumpuota

Nevaldoma

Nevaldoma  portretas
ir nekontroliuojama Farmacininkų valstybė valstybėje:D)

negaila

negaila portretas
Vaistų ar kokių preparatų kainos Lietuvoje kažkoks kosmosas palyginus su vaistų kainomis užsienyje, jei išvis tai galima pavadinti vaistais kas prekiaujama Lietuvoje, nebent papildais brangiais, kurie skatiną ilgą lėtinį sirgimą, kad būtum nuolatinis vaistinių klientas. Gydytojai susaistyti su vaistinių verslu ir išrašius receptą primigtinai liepia apsilankyti būtent konkrečioje vaistinėje, o ne šalia esančioje. Matomai už šias rekomendacijas vaistinių vadovai atsilygina prašmatniomis atostogomis pietuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių