Vėl augant COVID-19 sergamumui, NVSC ragina skiepytis ir revakcinuotis

  • Teksto dydis:

Kylant naujai koronaviruso bangai, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ekspertai ragina gyventojus skiepytis nuo COVID-19 tiek pirmosiomis, tiek sustiprinančiąja doze.

NVCS pirmadienį įspėjo, kad per praėjusią savaitę šalyje registruota vidutiniškai po 400 naujų susirgimų COVID-19 per dieną, o dviejų savaičių užsikrėtimų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, beveik pasiekė 150 atvejų.

„Tad ruoštis turime nedelsiant. Skaičiai tikrai nemaži, todėl džiaugiuosi, kurie supranta skiepų naudą ir raginu gyventojus būti sąmoningais, pasinaudoti galimybe bei neatidėlioti savo planų pasiskiepyti“, – pažymi laikinai NVSC vadovaujanti Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

NVSC specialistai ragina sekti specialistų skelbiamas rekomendacijas, įsiklausyti į medikų nuomonę ir priimti tinkamą sprendimą dėl skiepijimosi: tie, kurie dar nėra pasiskiepiję – pradėtų skiepijimo kursą, jau turintys skiepus pagal pirminę skiepijimo schemą – pasiskiepytų sustiprinančiąja doze.

Šiuo metu visi gyventojai nuo penkerių metų gali skiepytis pagal pirminę skiepijimo schemą, o dvylikos metų ir vyresni gali gauti sustiprinančiąją vakcinos dozę. Dėl skiepijimo reikia kreiptis ir konsultuotis su savo šeimos gydytoju.

NVSC tai pat primena, kad pasiskiepyti ketvirtąja COVID-19 vakcinos doze jau gali lėtinėmis imunitetą silpninančiomis ligomis sergantys ar sutrikdytą imunitetą turintys pilnamečiai.

Pajutus ligos simptomus, primenama rekomendacija nesilankyti viešose vietose, dėvėti medicinines kaukes viešose vietose, viešajame transporte, ypač rytinio ir vakarinio žmonių susibūrimo piko metu, uždarose patalpose laikytis saugaus dviejų metrų atstumo, dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bendram isprusimui

Bendram isprusimui portretas
youtu. be/-pb4R32-IbY

Tai šokiruoja!

Tai šokiruoja! portretas
Tai šokiruoja! Šiandien Kongreso liudijime daktarė Deborah Birx pripažįsta, kad Bideno administracijos teiginiai apie vakcinos veiksmingumą buvo pagrįsti „viltimi“, o ne mokslu: ji tai sako tiesiogine kalba. Kaip rezultatas: šimtai tūkstančių luošų ir lavonų. Tai apgaulė. Ir taip yra visame pasaulyje.

Uzteks meluoti !

Uzteks meluoti ! portretas
Vakcinos trunka neilgai ir neužkerta kelio infekcijai." - Billas Gatesas Daugelis žmonių, propaguojančių skiepus, jau atsisakė savo žodžių per pastaruosius 2 metus, tačiau tai nebėra „dezinformacija“, kuri anksčiau buvo priskiriama antivaksininkams.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių